Јуп Хајнкес је нови тренер Бајерна!

Јуп Хајнкес се враћа из пензије да би преузео минхенски Бајерн до краја сезоне, пише Билд.  Јуп Хејнкес се враћа на клупу Бајерна! А онда стиже вундеркинд. . . ! Баварци решили питање тренера.

Фудбал 05.10.2017 | 12:00
Јуп Хајнкес је нови тренер Бајерна!
Хајнкес се од клупе Бајерна опростио 2013. године када је освојио и Лигу шампиона и титулу у Бундеслиги и национални Куп.

Њега је заменио Пеп Гвардиола након одласка из Барселоне, а Хајнкес је тада отишао у пензију.

Билд Хајнкесов повратак назива фудбалском сензацијом године, а ово ће трофејном стручњаку бити четврти мандат на клупи Бавараца. 

Хајнкес мења Карла Анчелотија, који је после убедљивог пораза од Пари Сен Жермена у Лиги шампиона (3:0) добио отказ у немачком клубу. 

Анчелотијев наследник је водио Бајерн од 1987. до 1991. године од када га по лепом памте навијачи Звезде. Баварце је кратко водио и 2009. а трећи пут је на клупи седео од 2011. до 2013. године. 

Он је добио предност у односу на нека имена попут Томаса Тухела и Јулијана Нагелсмана који су претходних дана спомињани као потенцијална решења на клупи минхенског клуба.

Када је бајерн у проблемима и када позове, онда за Јупа Хејнкеса нема другог избора. Трофејни стручњак се враћа из пензије да би помогао клубу из Минхена да изгура сезону до краја! Како јавља Билд, Хејнкес је прихватио да води Бајерн до краја сезоне после чега се враћа у пензију, а наследиће га Јулијан Нагелсман из Хофенхајма.

Сценарио у Бајерновом стилу. Иако је Јуп опростио од Бајерна пре четири и по године са триплом круном и решио да у великом стилу заврши каријеру, није могао да одоли позиву клуба да притекне у помоћ.

Биће му то чак четврти мандат на клупи Бајерна у богатој тренерској каријери. Први пут је водио Баварце од 1987. до 1991. године. Потом је 2009. преузео улогу сличну овој која га сада чека када је преузео тим после отказа Јиргену Клинсману и завршио сезону са четири победе и ремијем у пет утакмица. На крају, водио је Бајерн од јула 2011. до јуна 2013. и опростио се освојивши Лигу шампиона, Бундеслигу и Куп Немачке. Још током те сезоне је решио да стави тачку на тренерску каријеру и оде у пензију, па је Бајерн капарисао Пепа Гвардиолу као наследника. Јуп је живео повучено у пензији, гледао како се Бајерн мења из корена код Гвардиоле, потом и код Анћелотија и сада је прихватио позив Руменигеа, Хенеса и осталих да врати ствари на своје место.

Бајерн није имао припремљен терен после отказа Анћелотију, вагао је опције, преговарао са Тухелом, размишљао чак и о Ван Галу, али је на крају убедио своју тренерску легенду да се прихвати тешког посла.

Хејнкеса ће наредног лета наследити немачки тренерски „вундеркинд“ Јулијан Нагелсманкоји у претходне две године ради сјајан посао у Хофенхајму. Бајерн је одавно пикирао младу тренерску звезду, он се није противио, али је проблем био уговор са Хофенхајмом који није хтео да га пусти када је сезона већ почела. Хејнкес је пристао да премости период до Нагелсмановог доласка.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар