Jup Hajnkes je novi trener Bajerna!

Jup Hajnkes se vraća iz penzije da bi preuzeo minhenski Bajern do kraja sezone, piše Bild.  Jup Hejnkes se vraća na klupu Bajerna! A onda stiže vunderkind. . . ! Bavarci rešili pitanje trenera.

Fudbal 05.10.2017 | 12:00
Jup Hajnkes je novi trener Bajerna!
Hajnkes se od klupe Bajerna oprostio 2013. godine kada je osvojio i Ligu šampiona i titulu u Bundesligi i nacionalni Kup.

Njega je zamenio Pep Gvardiola nakon odlaska iz Barselone, a Hajnkes je tada otišao u penziju.

Bild Hajnkesov povratak naziva fudbalskom senzacijom godine, a ovo će trofejnom stručnjaku biti četvrti mandat na klupi Bavaraca. 

Hajnkes menja Karla Ančelotija, koji je posle ubedljivog poraza od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona (3:0) dobio otkaz u nemačkom klubu. 

Ančelotijev naslednik je vodio Bajern od 1987. do 1991. godine od kada ga po lepom pamte navijači Zvezde. Bavarce je kratko vodio i 2009. a treći put je na klupi sedeo od 2011. do 2013. godine. 

On je dobio prednost u odnosu na neka imena poput Tomasa Tuhela i Julijana Nagelsmana koji su prethodnih dana spominjani kao potencijalna rešenja na klupi minhenskog kluba.

Kada je bajern u problemima i kada pozove, onda za Jupa Hejnkesa nema drugog izbora. Trofejni stručnjak se vraća iz penzije da bi pomogao klubu iz Minhena da izgura sezonu do kraja! Kako javlja Bild, Hejnkes je prihvatio da vodi Bajern do kraja sezone posle čega se vraća u penziju, a naslediće ga Julijan Nagelsman iz Hofenhajma.

Scenario u Bajernovom stilu. Iako je Jup oprostio od Bajerna pre četiri i po godine sa triplom krunom i rešio da u velikom stilu završi karijeru, nije mogao da odoli pozivu kluba da pritekne u pomoć.

Biće mu to čak četvrti mandat na klupi Bajerna u bogatoj trenerskoj karijeri. Prvi put je vodio Bavarce od 1987. do 1991. godine. Potom je 2009. preuzeo ulogu sličnu ovoj koja ga sada čeka kada je preuzeo tim posle otkaza Jirgenu Klinsmanu i završio sezonu sa četiri pobede i remijem u pet utakmica. Na kraju, vodio je Bajern od jula 2011. do juna 2013. i oprostio se osvojivši Ligu šampiona, Bundesligu i Kup Nemačke. Još tokom te sezone je rešio da stavi tačku na trenersku karijeru i ode u penziju, pa je Bajern kaparisao Pepa Gvardiolu kao naslednika. Jup je živeo povučeno u penziji, gledao kako se Bajern menja iz korena kod Gvardiole, potom i kod Anćelotija i sada je prihvatio poziv Rumenigea, Henesa i ostalih da vrati stvari na svoje mesto.

Bajern nije imao pripremljen teren posle otkaza Anćelotiju, vagao je opcije, pregovarao sa Tuhelom, razmišljao čak i o Van Galu, ali je na kraju ubedio svoju trenersku legendu da se prihvati teškog posla.

Hejnkesa će narednog leta naslediti nemački trenerski „vunderkind“ Julijan Nagelsmankoji u prethodne dve godine radi sjajan posao u Hofenhajmu. Bajern je odavno pikirao mladu trenersku zvezdu, on se nije protivio, ali je problem bio ugovor sa Hofenhajmom koji nije hteo da ga pusti kada je sezona već počela. Hejnkes je pristao da premosti period do Nagelsmanovog dolaska.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar