„Стивен Педок био пажљив и миран“

Партнерка нападача из Лас Вегаса Стивена Педока, Мерилу Денли, изјавила је да ни слутила није да њен партнер планира крвопролиће у којем је убио 58 особа.

Свијет 05.10.2017 | 07:38
„Стивен Педок био пажљив и миран“
"Стивена Педока сам знала као љубазног, пажљивог и тихог човјека. Вољела сам га и надала се мирној заједничкој будућности", наводи се у изјави Мерилу Денли (62) коју је прочитао њен адвокат, преноси АФП.

Педокова партнерка је навела и да јој он никада ништа није рекао, нити је ишта урадио што би јој на било који начин наговијестило да ће се догодити "нешто оволико страшно".

Денли је додала да јој је Педок прије двије недјеље рекао да је за њу нашао јефтину авионску карту за Филипине, предложивши јој да оде тамо и посјети своју породицу.

"Као и сви Филипинци у иностранству, била сам узбуђена што идем кући гдје ћу видјети своје породицу и пријатеље. Док сам била тамо, слао ми је новац, за који је рекао да од њега купим кућу за себе и своју породицу", наводи се у њеној изјави.

Она је признала да се у том тренутку забринула, помисливши да он жели да раскине са њом, али истиче да ипак никада није посумњала да на било који начин планира насиље против било кога.

Денли је навела и да је дубоко ожалошћена послије напада у недјељу увече на људе који су присуствовали концерту, додавши да се моли за све жртве и повријеђене.

"Ја сам мајка и бака и срце ми пуца за све оне који су изгубили своје најмилије", рекла је Денли.

Она је додала да се добровољно вратила у Лос Анђелес у сриједу и да у потпуности сарађује са ФБИ у истрази.

Денли се јуче састала са агентима Федералног истражног бироа (ФБИ) који желе да сазнају да ли она нешто зна о мотиву напада.

Амерички медији истичу да је полиција сматра "особом од интереса" у оквиру истраге и да је слободна да иде гдје жели.

Денли је била на Филипинима у време напада, а власти истражују наводе да јој је нападач Стивен Педок (64) пребацио на рачун 100.000 долара.

Агенције преносе да је Денли из Аустралије, а да се у САД преселила прије 20 година с намјером да ради у казину.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

видовита ванга

05.10.2017 07:02

Овај није убица. Убице су неки други, али су га узелли, као мамац и уцјењивали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

05.10.2017 07:41

Зна мали....

Name

глигор

05.10.2017 08:58

Ма зиска си нема ста...