„Stiven Pedok bio pažljiv i miran“

Partnerka napadača iz Las Vegasa Stivena Pedoka, Merilu Denli, izjavila je da ni slutila nije da njen partner planira krvoproliće u kojem je ubio 58 osoba.

Svijet 05.10.2017 | 07:38
„Stiven Pedok bio pažljiv i miran“
"Stivena Pedoka sam znala kao ljubaznog, pažljivog i tihog čovjeka. Voljela sam ga i nadala se mirnoj zajedničkoj budućnosti", navodi se u izjavi Merilu Denli (62) koju je pročitao njen advokat, prenosi AFP.

Pedokova partnerka je navela i da joj on nikada ništa nije rekao, niti je išta uradio što bi joj na bilo koji način nagovijestilo da će se dogoditi "nešto ovoliko strašno".

Denli je dodala da joj je Pedok prije dvije nedjelje rekao da je za nju našao jeftinu avionsku kartu za Filipine, predloživši joj da ode tamo i posjeti svoju porodicu.

"Kao i svi Filipinci u inostranstvu, bila sam uzbuđena što idem kući gdje ću vidjeti svoje porodicu i prijatelje. Dok sam bila tamo, slao mi je novac, za koji je rekao da od njega kupim kuću za sebe i svoju porodicu", navodi se u njenoj izjavi.

Ona je priznala da se u tom trenutku zabrinula, pomislivši da on želi da raskine sa njom, ali ističe da ipak nikada nije posumnjala da na bilo koji način planira nasilje protiv bilo koga.

Denli je navela i da je duboko ožalošćena poslije napada u nedjelju uveče na ljude koji su prisustvovali koncertu, dodavši da se moli za sve žrtve i povrijeđene.

"Ja sam majka i baka i srce mi puca za sve one koji su izgubili svoje najmilije", rekla je Denli.

Ona je dodala da se dobrovoljno vratila u Los Anđeles u srijedu i da u potpunosti sarađuje sa FBI u istrazi.

Denli se juče sastala sa agentima Federalnog istražnog biroa (FBI) koji žele da saznaju da li ona nešto zna o motivu napada.

Američki mediji ističu da je policija smatra "osobom od interesa" u okviru istrage i da je slobodna da ide gdje želi.

Denli je bila na Filipinima u vreme napada, a vlasti istražuju navode da joj je napadač Stiven Pedok (64) prebacio na račun 100.000 dolara.

Agencije prenose da je Denli iz Australije, a da se u SAD preselila prije 20 godina s namjerom da radi u kazinu.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

vidovita vanga

05.10.2017 09:02

Ovaj nije ubica. Ubice su neki drugi, ali su ga uzelli, kao mamac i ucjenjivali.

ODGOVORITE
Name

Kiklop

05.10.2017 09:41

Zna mali....

Name

gligor

05.10.2017 10:58

Ma ziska si nema sta...