СП - Салиховић: Шанса је ту и морамо је искористити!

"Пред нама је задња шанса да будемо други, али добро је што све опет зависи од нас самих. У фудбалу је све могуће, свака утакмица је важна, и свако свакога може побиједити, каже повратник у редове "змајева" Сејад Салиховић.

Фудбал 04.10.2017 | 21:15
СП - Салиховић: Шанса је ту и морамо је искористити!
Након скоро двије године Сејад Салиховић, фудбалер њемачког бундеслигаша Хамбургер СВ-а, се поново нашао на списку бх. ререзентативаца.

Селектор Мехмед Баждаревић одлучио је искусног универзалног играча позвати за квалификационе дуеле против Белгије и Естоније.

"Увијек сам говорио да нисам завршио причу са репрезентацијом и драго ми је што сам поново ту. У фудбалу је нормално да се мијењају играчи, једни одлазе, други долазе, али овдје још увијек има оних са којима сам играо. Није велика разлика у приступу и атмосфери у односу на период кад сам био стандардан репрезентативац", каже Салиховић за интернет страницу Фудбалског савеза БиХ и окреће се суботњој утакмици са фаворизованим Белгијанцима:

"Знамо да ће то бити тешка утакмица. Пред нама је задња шанса да будемо други, али добро је што све опет зависи од нас самих. У фудбалу је све могуће, свака утакмица је важна, и свако свакога може побиједити. Играмо код куће, што је наша предност. Требамо изаћи на терен, борити се и уз подршку навијача, вјерујем да можемо изборити побједу."

Меч између БиХ и Белгије играће се на сарајевској "Грбавици", а Салиховић очекује да ће подршка са трибина бити огромна, што би могло бити од пресудног значаја.

"Добро знамо какве навијаче имамо. Увијек су уз нас и мислим да као екипа морамо да се 'бацамо на главу' на терену, а публика ће то знати најбоље наградити. Шанса је ту и морамо је заједно искористити. Неколико пута сам играо на 'Грбавици' и могу рећи да ће атмосфера бити супер и за нас и за навијаче. Добро сам се осјећао и радује ме да, осим Зенице, имамо још неки стадион гдје можемо играти. Мислим да је ово била добра одлука."

Два кола прије краја надметања у групи Х квалификација за Мундијал у Русији БиХ заузима друго мјесто са 14 бодова, осам мање од лидера Белгије која је већ осигурала мјесто на СП.

Сусрет БиХ - Белгија играће се 7. октобра на стадиону "Грбавица" од 18 часова. У посљедњем, десетом колу БиХ 10. октобра гостује Естонији.

На Мундијал у Русији пласираће се побједници свих девет квалификационих група, док ће осам најбољих другопласираних играти бараж.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар