SP - Salihović: Šansa je tu i moramo je iskoristiti!

"Pred nama je zadnja šansa da budemo drugi, ali dobro je što sve opet zavisi od nas samih. U fudbalu je sve moguće, svaka utakmica je važna, i svako svakoga može pobijediti, kaže povratnik u redove "zmajeva" Sejad Salihović.

Fudbal 04.10.2017 | 21:15
SP - Salihović: Šansa je tu i moramo je iskoristiti!
Nakon skoro dvije godine Sejad Salihović, fudbaler njemačkog bundesligaša Hamburger SV-a, se ponovo našao na spisku bh. rerezentativaca.

Selektor Mehmed Baždarević odlučio je iskusnog univerzalnog igrača pozvati za kvalifikacione duele protiv Belgije i Estonije.

"Uvijek sam govorio da nisam završio priču sa reprezentacijom i drago mi je što sam ponovo tu. U fudbalu je normalno da se mijenjaju igrači, jedni odlaze, drugi dolaze, ali ovdje još uvijek ima onih sa kojima sam igrao. Nije velika razlika u pristupu i atmosferi u odnosu na period kad sam bio standardan reprezentativac", kaže Salihović za internet stranicu Fudbalskog saveza BiH i okreće se subotnjoj utakmici sa favorizovanim Belgijancima:

"Znamo da će to biti teška utakmica. Pred nama je zadnja šansa da budemo drugi, ali dobro je što sve opet zavisi od nas samih. U fudbalu je sve moguće, svaka utakmica je važna, i svako svakoga može pobijediti. Igramo kod kuće, što je naša prednost. Trebamo izaći na teren, boriti se i uz podršku navijača, vjerujem da možemo izboriti pobjedu."

Meč između BiH i Belgije igraće se na sarajevskoj "Grbavici", a Salihović očekuje da će podrška sa tribina biti ogromna, što bi moglo biti od presudnog značaja.

"Dobro znamo kakve navijače imamo. Uvijek su uz nas i mislim da kao ekipa moramo da se 'bacamo na glavu' na terenu, a publika će to znati najbolje nagraditi. Šansa je tu i moramo je zajedno iskoristiti. Nekoliko puta sam igrao na 'Grbavici' i mogu reći da će atmosfera biti super i za nas i za navijače. Dobro sam se osjećao i raduje me da, osim Zenice, imamo još neki stadion gdje možemo igrati. Mislim da je ovo bila dobra odluka."

Dva kola prije kraja nadmetanja u grupi H kvalifikacija za Mundijal u Rusiji BiH zauzima drugo mjesto sa 14 bodova, osam manje od lidera Belgije koja je već osigurala mjesto na SP.

Susret BiH - Belgija igraće se 7. oktobra na stadionu "Grbavica" od 18 časova. U posljednjem, desetom kolu BiH 10. oktobra gostuje Estoniji.

Na Mundijal u Rusiji plasiraće se pobjednici svih devet kvalifikacionih grupa, dok će osam najboljih drugoplasiranih igrati baraž.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar