Анализа: Звездиних девет изазова за 27 дана!

Барса, Цедевита, Химки, Макаби. . . ! Изузетно напоран и тежак октобар чека тим Душана Алимпијевића.

Кошарка 04.10.2017 | 17:45
Анализа: Звездиних девет изазова за 27 дана!
Утакмицом против Морнара Црвена звезда је отворила нову сезону, а у њој ће само рачунајући дане до краја октобра имати више него "много" изазова. С обзиром да је тим нов, да је од 15 играча чак 11 њих који су у тим дошли овог лета, нема сумње да ће бити потребно време да се све то уклопи. А времена нема. Јер ће Звезда од данас па до краја месеца одиграти чак девет утакмица!

И то не било каквих девет мечева. Ту је пет утакмица у АБА лиги, а у њих спадају сусрети са Цедевитом, Будућности, Мегом и Олимпијом, тимовима који претендују на сам врх табеле на Јадрану, тако је излишно говорити колико су ти обрачуни битни за тим ДушанаАлимпијевића.

С друге стране, ту је Евролига, а знамо шта она све носи. Свака победа вреди 37.000 евра, ту је и велика пропраћеност широм Европе, тако да Звезда жели да буде права и на том делу "бојишта". Не треба причати о томе колико је играчима важно да играју најјачу лигу Европе и колико ће то бити испраћено од стране навијача. У октобру ће се Звезда у овом такмичењу састати са Жалгирисом, Барселоном, Химкијем и Макабијем из Тел Авива.

Кренимо редом.

Први дуел црвено-беле чека вечерас од 21 час. Велики изазов, јер је Мега показала да је опет направила јак тим пун младих играча који имају велики потенцијал. 

После три дана паузе Звезда путује у Љубљану где ће играти против Олимпије. Змајчеки су направили респектабилан тим, а то ће бити прва прилика да видимо црвено-беле на гостовању. Из Словеније Звезда ће продужити ка Каунасу где ће отворити нову сезону Евролиге.

Жалгирис је тим који има велики буџет у односу на црвено-беле (8.500.000 евра), свој приватни авион, Шарунаса Јасикевичијуса који је остао на клупи и свакако да ће против измењеног тима Звезде ићи на победу. Поготово јер знамо шта је Звезда урадила Жалгирису прошле године.

После тог путешествија у Београд стиже Будућност на челу са Александром Џикићем, са тимом који има језгро са црногорским играчима појачаним странцима, а то ће само бити увод пред 20. октобар и долазак Барселоне у Пионир.

Црвено-бели ће већ после два дана морати да се у глави “пребаце” на АБА лигу после овог спектакла у најави јер их чека пут у Загреб на ноге Цедевити, једном од највећих фаворита за освајање Јадрана.

Већ за два дана од тога тим Душана Алимпијевића је у Подмосковљу где иде на ноге веома, веома, веома опасном Химкију. То је далеко јачи тим него што му име каже. На клупи Јоргос Барцокас, на терену Алексеј Швед. О њима опширније када дође време.

И онда за крај “пакленог октобра” иду два меча код куће. Прво стиже бивши првак Европе Макаби из Тел Авива са потпуно измењеним саставом у односу на прошлу сезону. Тим препун појачања на челу са Невеном Спахијом и потом на крају октобра, 30, стиже МЗТ и можда мало лакши посао у односу на наведене дуеле.

Дакле, већ у првом месецу “нова Звезда” мораће да се навикне на тешка путовања, спавање на аеродромима, “пребацивање у глави” са Евролиге на АБА лигу и обрнуто, а имаће и први пакет од три евролигашке утакмице у само шест дана.

На све то иде и вечити дерби 6. новембра.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА У ОВОМ МЕСЕЦУ:

4. октобар: Црвена звезда - Мега Бемакс
8. октобар: Олимпија - Црвена звезда
13. октобар: Жалгирис - Црвена звезда
15. октобар: Црвена звезда - Будућност
20. октобар: Црвена звезда - Барселона
22. октобар: Цедевита - Црвена звезда
24. октобар: Химки - Црвена звезда
26. октобар: Црвена звезда - Макаби Тел Авив
30. октобар: Црвена звезда - МЗТ Скопље

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар