Analiza: Zvezdinih devet izazova za 27 dana!

Barsa, Cedevita, Himki, Makabi. . . ! Izuzetno naporan i težak oktobar čeka tim Dušana Alimpijevića.

Košarka 04.10.2017 | 17:45
Analiza: Zvezdinih devet izazova za 27 dana!
Utakmicom protiv Mornara Crvena zvezda je otvorila novu sezonu, a u njoj će samo računajući dane do kraja oktobra imati više nego "mnogo" izazova. S obzirom da je tim nov, da je od 15 igrača čak 11 njih koji su u tim došli ovog leta, nema sumnje da će biti potrebno vreme da se sve to uklopi. A vremena nema. Jer će Zvezda od danas pa do kraja meseca odigrati čak devet utakmica!

I to ne bilo kakvih devet mečeva. Tu je pet utakmica u ABA ligi, a u njih spadaju susreti sa Cedevitom, Budućnosti, Megom i Olimpijom, timovima koji pretenduju na sam vrh tabele na Jadranu, tako je izlišno govoriti koliko su ti obračuni bitni za tim DušanaAlimpijevića.

S druge strane, tu je Evroliga, a znamo šta ona sve nosi. Svaka pobeda vredi 37.000 evra, tu je i velika propraćenost širom Evrope, tako da Zvezda želi da bude prava i na tom delu "bojišta". Ne treba pričati o tome koliko je igračima važno da igraju najjaču ligu Evrope i koliko će to biti ispraćeno od strane navijača. U oktobru će se Zvezda u ovom takmičenju sastati sa Žalgirisom, Barselonom, Himkijem i Makabijem iz Tel Aviva.

Krenimo redom.

Prvi duel crveno-bele čeka večeras od 21 čas. Veliki izazov, jer je Mega pokazala da je opet napravila jak tim pun mladih igrača koji imaju veliki potencijal. 

Posle tri dana pauze Zvezda putuje u Ljubljanu gde će igrati protiv Olimpije. Zmajčeki su napravili respektabilan tim, a to će biti prva prilika da vidimo crveno-bele na gostovanju. Iz Slovenije Zvezda će produžiti ka Kaunasu gde će otvoriti novu sezonu Evrolige.

Žalgiris je tim koji ima veliki budžet u odnosu na crveno-bele (8.500.000 evra), svoj privatni avion, Šarunasa Jasikevičijusa koji je ostao na klupi i svakako da će protiv izmenjenog tima Zvezde ići na pobedu. Pogotovo jer znamo šta je Zvezda uradila Žalgirisu prošle godine.

Posle tog putešestvija u Beograd stiže Budućnost na čelu sa Aleksandrom Džikićem, sa timom koji ima jezgro sa crnogorskim igračima pojačanim strancima, a to će samo biti uvod pred 20. oktobar i dolazak Barselone u Pionir.

Crveno-beli će već posle dva dana morati da se u glavi “prebace” na ABA ligu posle ovog spektakla u najavi jer ih čeka put u Zagreb na noge Cedeviti, jednom od najvećih favorita za osvajanje Jadrana.

Već za dva dana od toga tim Dušana Alimpijevića je u Podmoskovlju gde ide na noge veoma, veoma, veoma opasnom Himkiju. To je daleko jači tim nego što mu ime kaže. Na klupi Jorgos Barcokas, na terenu Aleksej Šved. O njima opširnije kada dođe vreme.

I onda za kraj “paklenog oktobra” idu dva meča kod kuće. Prvo stiže bivši prvak Evrope Makabi iz Tel Aviva sa potpuno izmenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu. Tim prepun pojačanja na čelu sa Nevenom Spahijom i potom na kraju oktobra, 30, stiže MZT i možda malo lakši posao u odnosu na navedene duele.

Dakle, već u prvom mesecu “nova Zvezda” moraće da se navikne na teška putovanja, spavanje na aerodromima, “prebacivanje u glavi” sa Evrolige na ABA ligu i obrnuto, a imaće i prvi paket od tri evroligaške utakmice u samo šest dana.

Na sve to ide i večiti derbi 6. novembra.

RASPORED UTAKMICA U OVOM MESECU:

4. oktobar: Crvena zvezda - Mega Bemaks
8. oktobar: Olimpija - Crvena zvezda
13. oktobar: Žalgiris - Crvena zvezda
15. oktobar: Crvena zvezda - Budućnost
20. oktobar: Crvena zvezda - Barselona
22. oktobar: Cedevita - Crvena zvezda
24. oktobar: Himki - Crvena zvezda
26. oktobar: Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv
30. oktobar: Crvena zvezda - MZT Skoplje

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar