Бачуаји: Нисам џокер, него голгетер!

Белгијски нападач верује да у првој постави Челсија може успешно да замени повређеног Морату.

Фудбал 08.10.2017 | 08:00
Бачуаји: Нисам џокер, него голгетер!
Мичи Бачуаји (24) је лета 2016. прешао из Марсеја у Челси за 40 милиона евра, али је у првој сезони имао статус резерве Дијегу Кости, док је нову сезону почео у сенци придошлице из Реала, Алвара Морате.

Како су и Коста и Мората имали одличан учинак, у постави Антонија Контеа са једним "шпицем" није било места и за Белгијанца. Остао је сведен на уласке са клупе и минутажу "на кашичицу", коју је користио најбоље што је могао.

Сада, када Мората због повреде тетиве мора да паузира најмање месец дана, Бачуаји ће највероватније добити шансу да потврди квалитет показан прошле сезоне, када је на само седам наступа у првој постави (један у Премијер лиги, по три у ФА и Лига купу) дао пет голова.

"Нечија несрећа је понекад срећа за неког другог. Знам да ћу имати више могућности за игру у наредним недељама. На мени је да покажем да сам способан. (Тренер Антонио) Конте има поверења у мене, у супротном би ме пустио да одем током лета", рекао је Бачуаји за "Скај спортс".

Он је ове сезоне био "стартер" у првом колу против Барнлија, али га је Мората одмах потиснуо на клупу, постигавши два гола којима је вратио Челси у меч са играчем мање, после вођства гостију од 3:0.

Бачуаји је потом играо условно речено лакше утакмице, против Нотингем Фореста у Лига купу и против Карабага у Лиги шампиона, на којима се истакао са укупно четири поготка.

Био је и стрелац одлучујућег гола на гостовању Атлетику из Мадрида.

"Ако добијем шансу, желим да будем спреман и фокусиран. Већ сам почињао утакмице у Челсију и играо сам добро. Ја нисам џокер, већ ефикасан нападач", додао је некадашњи центарфор Стандарда и Олимпика.

Мората је повредио тетиву у суботњем дербију против Манчестер ситија (0:1), после кога је актуелни шампион Енглеске у заостатку од шест бодова за лидерима Премијер лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар