Bačuaji: Nisam džoker, nego golgeter!

Belgijski napadač veruje da u prvoj postavi Čelsija može uspešno da zameni povređenog Moratu.

Fudbal 08.10.2017 | 08:00
Bačuaji: Nisam džoker, nego golgeter!
Miči Bačuaji (24) je leta 2016. prešao iz Marseja u Čelsi za 40 miliona evra, ali je u prvoj sezoni imao status rezerve Dijegu Kosti, dok je novu sezonu počeo u senci pridošlice iz Reala, Alvara Morate.

Kako su i Kosta i Morata imali odličan učinak, u postavi Antonija Kontea sa jednim "špicem" nije bilo mesta i za Belgijanca. Ostao je sveden na ulaske sa klupe i minutažu "na kašičicu", koju je koristio najbolje što je mogao.

Sada, kada Morata zbog povrede tetive mora da pauzira najmanje mesec dana, Bačuaji će najverovatnije dobiti šansu da potvrdi kvalitet pokazan prošle sezone, kada je na samo sedam nastupa u prvoj postavi (jedan u Premijer ligi, po tri u FA i Liga kupu) dao pet golova.

"Nečija nesreća je ponekad sreća za nekog drugog. Znam da ću imati više mogućnosti za igru u narednim nedeljama. Na meni je da pokažem da sam sposoban. (Trener Antonio) Konte ima poverenja u mene, u suprotnom bi me pustio da odem tokom leta", rekao je Bačuaji za "Skaj sports".

On je ove sezone bio "starter" u prvom kolu protiv Barnlija, ali ga je Morata odmah potisnuo na klupu, postigavši dva gola kojima je vratio Čelsi u meč sa igračem manje, posle vođstva gostiju od 3:0.

Bačuaji je potom igrao uslovno rečeno lakše utakmice, protiv Notingem Foresta u Liga kupu i protiv Karabaga u Ligi šampiona, na kojima se istakao sa ukupno četiri pogotka.

Bio je i strelac odlučujućeg gola na gostovanju Atletiku iz Madrida.

"Ako dobijem šansu, želim da budem spreman i fokusiran. Već sam počinjao utakmice u Čelsiju i igrao sam dobro. Ja nisam džoker, već efikasan napadač", dodao je nekadašnji centarfor Standarda i Olimpika.

Morata je povredio tetivu u subotnjem derbiju protiv Mančester sitija (0:1), posle koga je aktuelni šampion Engleske u zaostatku od šest bodova za liderima Premijer lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar