Случај "Шпановић": АСС признао, Ивана ипак четврта!

Скоро 2 месеца после "случаја Шпановић" Атлетски савез Србије добио је доказе да је наша најбоља спортисткиња ипак завршила као четврта на Светском првенству.

Остали спортови 04.10.2017 | 15:45
Случај "Шпановић": АСС признао, Ивана ипак четврта!
Ивана је остала без медаље у Лондону из бизарног разлога, иако је скочила преко седам метара, што је било довољно и за злато, јер јој се са леђа откачио папир са бројем и пипнуо песак, па су судије дотле мериле њен скок у даљ – 6,91м.

Подигла се велика прашина, српска атлетичаркса одмах је уложила жалбу, исто је недуго затим учинио и Атлетски савез Србије, али одлука није промењена и она је остала четвртопласирана.

Неколико недеља пошто је упућена жалба, на адресу АСС стигла је потврда да је све било по правилима и да је Шпановићевој потврђена четврта позиција.

"Добили смо снимке коначно и, нажалост, они су у праву", каже за "Спортски журнал" Слободан Бранковић, директор Савеза.

Нова светска шампионка постала је Бритни Рис из САД са резултатом 7,02 метара, а сребро је отишло Рускињи Дарији Клишиној са 7,00.

Ивана је остала на две бронзане медаље са Светских првенстава у Москви (2013) и Пекингу (2015).

Од 2013. и Шампионата планете у Москви није било такмичења на коме није стала на победничко постоље и по томе је наша рекордерка у скоку удаљ (7,10 м на отвореном и 7,24 м у дворани) јединствена у свету.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар