Суд опструише захтјеве одбране

Из притворске јединице у Схевенингену константно опструишу захтјеве одбране и не дају комплетну медицинску документацију генерала Ратка Младића, изјавио је његов бранилац Бранко Лукић.

Србија 04.10.2017 | 14:45
Суд опструише захтјеве одбране
Лукић наглашава да посљедњих девет мјесеци одбрана стално тражи Младићеву медицинску документацију.

"Достављају нам налазе на кашичицу. Позивају се на нека бесмислена правила, траже прецизирање и одуговлаче. Шта има нејасно ако се каже - дајте нам све?", пита Лукић.

Он је за београдске "Вечерње новости" оцијенио да Хаг покушава одбрану довести у такву ситуацију да када српски љекари дођу немају све потребне медицинске папире и не могу обавити преглед, па тако њихов налаз не би био потпун и свеобухватан.

Из Хага поручују да је ријеч о неспоразуму и да је потребно одржати састанак и то разјаснити.

Лукић истиче да је здравствено стање генерала Младића посљедњих мјесеци драстично погоршано због погрешног лијечења.

"Он стално има притисак 160 и више, а то је недопустиво за људе који су имали три мождана удара. Шећер му прави озбиљне проблеме. Све је то последица погрешног лечења. Не примењују кардиолошке стандарде из ЕУ и САД за такве болеснике, већ стандарде лекара опште праксе за здраве људе", рекао је Лукић.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

разумио

04.10.2017 12:51

Сасвим је јасно да се унедостатку доказа иде на смртни исход осудјеника, исто као и код Милосевиц-а. Тај суд је лице и налицје ЕУ, а сада се и види о каквом суду се ради..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо.

04.10.2017 12:56

Ецес ми теци да волис висе Генерала од мене.Ако он није крив ко је Срби или Р.Србска или Србија.Мало само реално гледај.

Name

Реално

04.10.2017 13:27

Реално и то је дјецији притисак 160 за његове године нек свако одговара ко је уцинио злоцин и геноцид па и он сто се све зна.

Name

ЗОЗОН

04.10.2017 15:43

Ма заболи ме она ствар за њим!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенолог

04.10.2017 18:03

Како да га пусте кад ће да клисне. Ко је једном бегао тај ће бегати и други и трећи и сваки наредни пут. То зна сваки затворски чувар.

ОДГОВОРИТЕ