Дуг Порторика ће бити избрисан

Предсједник САД Доналд Трамп изјавио да ће дуг Порторика морати да буде избрисан, док траје велика акција обнове послије удара урагана.

Свијет 04.10.2017 | 08:43
Дуг Порторика ће бити избрисан
"Они дугују много новца пријатељима са Вол стрита и мораћемо то да избришемо. С тиме ћете морати да се поздравите. Не знам да ли је ријеч о `Голдман Саксу`, али ко год да је у питању - можете рећи збогом", рекао је Трамп у интервјуу "Фокс њузу".

Трамп је током посјете Порторику рекао локалним званичницима да треба да буду поносни јер у "катастрофи попут урагана `Катрина`" нису изгубили хиљаде живота.

Он је оцијенио да је реаговање администрације у Вашингтону на ураган који је недавно погодио Порторико био одличан, пренио је Би-Би-Си.

Порторико је раније ове године прогласио један од највећих банкрота у историји САД.

Ова америчка прекоморска територија покушава да обнови економску стабилност док је оптерећена дугом од 72 милијарде долара и скоро несолвентним здравственим и пензионим системом.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ханиште

04.10.2017 08:26

Упаковали сте нам Трампе поплаве 2014,активирај ХААРП још једном изнад Босне па и нама дуг отпиши.Са оваквима на власти,нећемо се још 3 вијека дугова ријешити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

04.10.2017 08:32

То је прави Председник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галиб

04.10.2017 08:32

Изглада да ћемо и ми морати тржити опрост дуга послије ових ревизорских извјештаја а само не знамо од кога,код нас није био ураган али као да јесте у нашим буџетима је све отпухано.

ОДГОВОРИТЕ