Dug Portorika će biti izbrisan

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio da će dug Portorika morati da bude izbrisan, dok traje velika akcija obnove poslije udara uragana.

Svijet 04.10.2017 | 08:43
Dug Portorika će biti izbrisan
"Oni duguju mnogo novca prijateljima sa Vol strita i moraćemo to da izbrišemo. S time ćete morati da se pozdravite. Ne znam da li je riječ o `Goldman Saksu`, ali ko god da je u pitanju - možete reći zbogom", rekao je Tramp u intervjuu "Foks njuzu".

Tramp je tokom posjete Portoriku rekao lokalnim zvaničnicima da treba da budu ponosni jer u "katastrofi poput uragana `Katrina`" nisu izgubili hiljade života.

On je ocijenio da je reagovanje administracije u Vašingtonu na uragan koji je nedavno pogodio Portoriko bio odličan, prenio je Bi-Bi-Si.

Portoriko je ranije ove godine proglasio jedan od najvećih bankrota u istoriji SAD.

Ova američka prekomorska teritorija pokušava da obnovi ekonomsku stabilnost dok je opterećena dugom od 72 milijarde dolara i skoro nesolventnim zdravstvenim i penzionim sistemom.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hanište

04.10.2017 08:26

Upakovali ste nam Trampe poplave 2014,aktiviraj HAARP još jednom iznad Bosne pa i nama dug otpiši.Sa ovakvima na vlasti,nećemo se još 3 vijeka dugova riješiti.

ODGOVORITE
Name

modricanin

04.10.2017 08:32

To je pravi Predsednik.

ODGOVORITE
Name

Galib

04.10.2017 08:32

Izglada da ćemo i mi morati tržiti oprost duga poslije ovih revizorskih izvještaja a samo ne znamo od koga,kod nas nije bio uragan ali kao da jeste u našim budžetima je sve otpuhano.

ODGOVORITE