Билд: Хенес и Гвардиола изабрали новог тренера Бајерна!

Томас Тухел је тај!

Фудбал 04.10.2017 | 14:00
Билд: Хенес и Гвардиола изабрали новог тренера Бајерна!
Тема број један у Немачкој је нови тренер Бајерна, а увек добро обавештени Билд и овај пут је први донео вест - Томас Тухел је тај!

Лист пише да се председник Баварца Ули Хенес и некадашњи тренер Пеп Гвардиола у уторак имали вишесатни састанак на којем је главна тема био нови шеф стручног штаба.

Изјава, наравно, није било, међутим, Билд је на основу неколико ствари донео закључак да се ради о некадашњем тренеру Борусије Дортмунд.

Наиме, Гвардиола је пријатељ са Тухелом, чак је и својевремено тражио од челника Бајерна да га баш он наследи у том клубу. А једино што је Хенес казао после састанка саГвардиолом у једном ресторану у минхенском кварту Швабинг, је да је Шпанац био задовољан избором новог стручњака.

У марту 2016. године трофејни тренер, сада на клупи Манчестер Ситија, за Тухел је рекао да је “топ, топ, топ тренер - један од најбољих на свету”.

Иначе, неколико кандидата се помињало претходних дана за клупу Бајерна која је остала упражњена после отказа који је добио Италијан Карло Анћелоти.

Немачки медији известили су да постоје две струје. Прву је предводио Ули Хенес који је био за Јулијана Нагелсмана из Хофенхајма, док је Карл-Хајнц Румениге предложио Тухела.

Поред ових имена, помињали су се још и Холанђанин Луј ван Гал, као и Шпанац Луис Енрике.У сваком случају, за очекивати је да минхенски гигант посао око тренера заврши током репрезентативне паузе, а до тада ће улогу вршиоца дужности имати Вили Сањол.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар