Bild: Henes i Gvardiola izabrali novog trenera Bajerna!

Tomas Tuhel je taj!

Fudbal 04.10.2017 | 14:00
Bild: Henes i Gvardiola izabrali novog trenera Bajerna!
Tema broj jedan u Nemačkoj je novi trener Bajerna, a uvek dobro obavešteni Bild i ovaj put je prvi doneo vest - Tomas Tuhel je taj!

List piše da se predsednik Bavarca Uli Henes i nekadašnji trener Pep Gvardiola u utorak imali višesatni sastanak na kojem je glavna tema bio novi šef stručnog štaba.

Izjava, naravno, nije bilo, međutim, Bild je na osnovu nekoliko stvari doneo zaključak da se radi o nekadašnjem treneru Borusije Dortmund.

Naime, Gvardiola je prijatelj sa Tuhelom, čak je i svojevremeno tražio od čelnika Bajerna da ga baš on nasledi u tom klubu. A jedino što je Henes kazao posle sastanka saGvardiolom u jednom restoranu u minhenskom kvartu Švabing, je da je Španac bio zadovoljan izborom novog stručnjaka.

U martu 2016. godine trofejni trener, sada na klupi Mančester Sitija, za Tuhel je rekao da je “top, top, top trener - jedan od najboljih na svetu”.

Inače, nekoliko kandidata se pominjalo prethodnih dana za klupu Bajerna koja je ostala upražnjena posle otkaza koji je dobio Italijan Karlo Anćeloti.

Nemački mediji izvestili su da postoje dve struje. Prvu je predvodio Uli Henes koji je bio za Julijana Nagelsmana iz Hofenhajma, dok je Karl-Hajnc Rumenige predložio Tuhela.

Pored ovih imena, pominjali su se još i Holanđanin Luj van Gal, kao i Španac Luis Enrike.U svakom slučaju, za očekivati je da minhenski gigant posao oko trenera završi tokom reprezentativne pauze, a do tada će ulogu vršioca dužnosti imati Vili Sanjol.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar