Не очекује реакцију Брисела

Председник Александар ВучићВучић је изјавио да не очекује да ће Брисел реаговати на најављени званични допис Србије због става ЕУ да је каталонски референдум нелегалан јер је Шпанија чланица ЕУ, али да је наша дужност да бранимо интересе своје земље.

Србија 03.10.2017 | 20:28
Не очекује реакцију Брисела
Вучић је после састанка у Варни с премијерима Бугарске, Румуније и Грчке, рекао за Прву телевизију да су и на том скупу сви говорили о ставу Европске комисије, који се, каже, не може објаснити.

 Он је, осврћући се на образложење ЕК, поновио да "није чуо" да се међународно право "примењује на чланице ЕУ и на 'нечланице'", нити постоји било која резолуција УН која спомиње могућност сецесије Косова и Метохије.

"Било би у реду да кажу 'у реду Србијо, огрешили смо се о вас, и 99. и 2004. и 2008.'", приметио је Вучић али и додао да се то неће догодити.

Ми смо, каже, због њхихове нечисте савести принуђени да слушамо којешта, док Албанци могу да раде и поричају шта им падне на памет, јер имају моћне заштитнике.

"Србију нико не штити", рекао је Вучић и додао да је наш посао да штитимо своју земљу.

Он је додао да су мир и стабилност на Балкану најважнији и да је са премијерима Бугарске Бојком Борисовом, Грчке Алексисом Ципрасом и Румуније Михаијем Тудосеом разговарао о заједничким инфраструктурним пројектима и енергетици и тешком питању за Србију - различитом односу Брисела према Косову и Каталонији.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Директор ЦИА-е

03.10.2017 18:40

Ми смо овај рецепт покусали да примјенимо у Русији.Пробали смо у Цеценији,знате,онда је досло до прекомјерне употребе силе од стране Русије,исход вам је свима познат,али могу вам реци да нецемо одустати,није нам проблем да цитаву Европу развалимо само да се доцепамо Руских природних ресурса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домацица 1968

03.10.2017 20:24

Па кад не оцекујете реакције из Брисел-а засто да удјете у ЕУ? Ста оцекујете онда? Просперитет и слободе, ха, ха, ха..??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрањо

04.10.2017 06:09

СВАКА ЦАСТ ВУЦИЦУ ОН СЕ БОРИ ЗА СВОЈ НАРОД У СРБИЈИ А И ЗА БОСНУ СЕ БОРИ НЕГЛЕДА КО ЗИВИ У БОСНИ ЗА ЊЕГА ЈЕ САВ НАРОД ИСТИ И СКИДАМ МУ КАПУ ЈАД ЈЕ ТАКАВ ЦОВЈЕК НЕДЈЕЛИ НАРОД КО ДОДИК САМО СЕ БОРИ ЗА РЕПУБЛИКУ СРБСКУ А НЕМОЗЕ НИСТА САМ ВЕЦ ТРАЗИ ПОМОЦ ОД ВУЦИЦА ДАМУ ПОМОГНЕ И ОД ХР ЗАТО ТАЈНО ГОСПОДИН ИДЕ НА САСТАНКЕ У ЗАГРЕБ А НАРОД ЈОС НЕК ГЛАСА ЗА ЊЕГА ЈАДАН НАРОД

ОДГОВОРИТЕ