Свађа у Бајерну - Ули хоће једног, Румениге другог!

И ко је човек из сенке. . . ?! Великан из Минхена у великој кризи, не само играчкој, већ и организационој. . .

Фудбал 03.10.2017 | 23:00
Свађа у Бајерну - Ули хоће једног, Румениге другог!
Знали су у Бајерну када су отпуштали Карла Анчелотија да неће бити једноставно пронаћи тренера усред сезоне, али да ће доћи баш до оволиких компликација - то сигурно нису очекивали! Две снажне личности и две јаке струје у баварском клубу - извршни директор Карл Хајнц Румениге и Ули Хенес дошли су у сукоб око профила личности која им је потребна за клупу, а читаву ствар додатно компликује чињеница да и новопостављени спортски директорХасан Салихамиџић треба да изађе с каквим-таквим ставом. Самим тим, он би се ставио на нечију страну, а то се опет оној пораженој, која ће остати једнако моћна, никако неће допасти.   

"Тражићу новог тренера са Улијем Хенесом и Руменигеом. Заједно радимо. У Бајерну не може да одлучује један човек, заједно ћемо донети одлуку. Постоји контакт са свим могућим кандидатима", покушао је популарни Брацо да "прода" медијима мирољубиву ситуацију, али свима је јасно да је амбијент у клубу заправо врло лош.   

Када је Карлето отишао у Бајерну су казали да неће журити с избором новог тренера, али нови кикс у првенству и чињеница да је Дортмунд побегао на плус пет упалила је црвени аларм на Алијанц арени. 

Сада је ситуација таква да Хенес префеирар најталентованијег тренера Немачке - Јулијана Нагелсмана (ког познаје доста дуго и коме је већ нудио посао у омладинском погону), док је Румениге, увек оштрији на језику и генерално строжији, пре за Томаса Тухела који је тренутно без посла. Тухел важи за тренера незгодног карактера, али способног да заведе ред у свлачионици. И управо је тај карактер оно што тишти Хенеса, јер председник не би желео да због евентуалних сукоба (од којих бивши тренер Борусије не бежеи) клуб буде у позицији да у кратком временском року опет мења шефа струке...

"Нагелсман је тренутно актуелан и зато је идеалан кандидат за Хенеса. Када доводите тренера, тражите некога с А листе. Морају да нађу неко решење,
макар и прелазно", поручио је легендарни Лотар Матеус.  

Када се ради о прелазним варијантама за сада је извесно само да Вили Сањол неће остати на клупи, а током данашњег дана за ту функцију поједини медији "кандидовали" су једно чувено име и бившег тренера клуба - Луја ван Гала. За 66-годишњег Холанђанина који је у пензији каже се да је човек из сенке и озбиљно се доводи у везу с упражњеним местом јер је уживо гледао утакмицу у Паризу пре неколико дана. Додуше, он је тамо био својим послом, као консултат једне телевизије, али како је суликан у разговору с Робеном није га било тешко укључити у целу причу.  

И док Хенес и Румениге ужурбано раде на довођењу новог тренера - и успут се помало и посвађају - портали и новине копају даље по неким "интимним стварима" из свлачионице. Тако се дошло до неких претпоставки да је све кренуло низбрдо откако је отишао Матијас Замер, човек који је био задужен за дисциплину у екипи, а како је Анчелоти био превише благ играчи су радили шта су хтели. Рецимо, Франк Рибери је у свлачионицу уводио неке своје пријатеље, тврде поједини извори...

"Дечко није дао гол у Лиги шампиона две године, а и даље мисли да је ниво Месија и Роналда! Мора да схвати да више није у том рангу", љутито је на ове спекулације реаговао некадашњи бек Бајерна Маркус Бабел. 

"Тухел је за мене добар избор. Бајерну треба човек споља, неко ко никада није био у систему. Не знам шта се догодило с њим и Дортмундом, али нико не може да му оспори да је урадио неке добре ствари за фудбал. Нагелсман? Тренутно не. Ограничен", додао јеБабел. 

И најновије изјаве Арјена Робена показују да атмосфера у тиму није добра, те да Бајерну под хитно потребан човек чврсте руке. Робен је, правдајући се како није опањкаваоАнчелотија, казао да је тачно да је био разочаран што је рано замењен у Берлину, у ремију против Херте...

"Одлука је била на тренеру да ме замени. Догодило се да смо просули два гола... Нисам љут, али имам право да будем нерасположен и разочаран", подвукао је Холанђанин. 

Луј ван Гал водио је Бајерн Минхен између 2009. и 2011. године. За то време узео је дуплу круну и играо финале Лиге шампиона. Победио га је Мурињов Интер. 

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар