Svađa u Bajernu - Uli hoće jednog, Rumenige drugog!

I ko je čovek iz senke. . . ?! Velikan iz Minhena u velikoj krizi, ne samo igračkoj, već i organizacionoj. . .

Fudbal 03.10.2017 | 23:00
Svađa u Bajernu - Uli hoće jednog, Rumenige drugog!
Znali su u Bajernu kada su otpuštali Karla Ančelotija da neće biti jednostavno pronaći trenera usred sezone, ali da će doći baš do ovolikih komplikacija - to sigurno nisu očekivali! Dve snažne ličnosti i dve jake struje u bavarskom klubu - izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige i Uli Henes došli su u sukob oko profila ličnosti koja im je potrebna za klupu, a čitavu stvar dodatno komplikuje činjenica da i novopostavljeni sportski direktorHasan Salihamidžić treba da izađe s kakvim-takvim stavom. Samim tim, on bi se stavio na nečiju stranu, a to se opet onoj poraženoj, koja će ostati jednako moćna, nikako neće dopasti.   

"Tražiću novog trenera sa Ulijem Henesom i Rumenigeom. Zajedno radimo. U Bajernu ne može da odlučuje jedan čovek, zajedno ćemo doneti odluku. Postoji kontakt sa svim mogućim kandidatima", pokušao je popularni Braco da "proda" medijima miroljubivu situaciju, ali svima je jasno da je ambijent u klubu zapravo vrlo loš.   

Kada je Karleto otišao u Bajernu su kazali da neće žuriti s izborom novog trenera, ali novi kiks u prvenstvu i činjenica da je Dortmund pobegao na plus pet upalila je crveni alarm na Alijanc areni. 

Sada je situacija takva da Henes prefeirar najtalentovanijeg trenera Nemačke - Julijana Nagelsmana (kog poznaje dosta dugo i kome je već nudio posao u omladinskom pogonu), dok je Rumenige, uvek oštriji na jeziku i generalno strožiji, pre za Tomasa Tuhela koji je trenutno bez posla. Tuhel važi za trenera nezgodnog karaktera, ali sposobnog da zavede red u svlačionici. I upravo je taj karakter ono što tišti Henesa, jer predsednik ne bi želeo da zbog eventualnih sukoba (od kojih bivši trener Borusije ne bežei) klub bude u poziciji da u kratkom vremenskom roku opet menja šefa struke...

"Nagelsman je trenutno aktuelan i zato je idealan kandidat za Henesa. Kada dovodite trenera, tražite nekoga s A liste. Moraju da nađu neko rešenje,
makar i prelazno", poručio je legendarni Lotar Mateus.  

Kada se radi o prelaznim varijantama za sada je izvesno samo da Vili Sanjol neće ostati na klupi, a tokom današnjeg dana za tu funkciju pojedini mediji "kandidovali" su jedno čuveno ime i bivšeg trenera kluba - Luja van Gala. Za 66-godišnjeg Holanđanina koji je u penziji kaže se da je čovek iz senke i ozbiljno se dovodi u vezu s upražnjenim mestom jer je uživo gledao utakmicu u Parizu pre nekoliko dana. Doduše, on je tamo bio svojim poslom, kao konsultat jedne televizije, ali kako je sulikan u razgovoru s Robenom nije ga bilo teško uključiti u celu priču.  

I dok Henes i Rumenige užurbano rade na dovođenju novog trenera - i usput se pomalo i posvađaju - portali i novine kopaju dalje po nekim "intimnim stvarima" iz svlačionice. Tako se došlo do nekih pretpostavki da je sve krenulo nizbrdo otkako je otišao Matijas Zamer, čovek koji je bio zadužen za disciplinu u ekipi, a kako je Ančeloti bio previše blag igrači su radili šta su hteli. Recimo, Frank Riberi je u svlačionicu uvodio neke svoje prijatelje, tvrde pojedini izvori...

"Dečko nije dao gol u Ligi šampiona dve godine, a i dalje misli da je nivo Mesija i Ronalda! Mora da shvati da više nije u tom rangu", ljutito je na ove spekulacije reagovao nekadašnji bek Bajerna Markus Babel. 

"Tuhel je za mene dobar izbor. Bajernu treba čovek spolja, neko ko nikada nije bio u sistemu. Ne znam šta se dogodilo s njim i Dortmundom, ali niko ne može da mu ospori da je uradio neke dobre stvari za fudbal. Nagelsman? Trenutno ne. Ograničen", dodao jeBabel. 

I najnovije izjave Arjena Robena pokazuju da atmosfera u timu nije dobra, te da Bajernu pod hitno potreban čovek čvrste ruke. Roben je, pravdajući se kako nije opanjkavaoAnčelotija, kazao da je tačno da je bio razočaran što je rano zamenjen u Berlinu, u remiju protiv Herte...

"Odluka je bila na treneru da me zameni. Dogodilo se da smo prosuli dva gola... Nisam ljut, ali imam pravo da budem neraspoložen i razočaran", podvukao je Holanđanin. 

Luj van Gal vodio je Bajern Minhen između 2009. i 2011. godine. Za to vreme uzeo je duplu krunu i igrao finale Lige šampiona. Pobedio ga je Murinjov Inter. 

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar