Еванс суспендован због коришћења кокаина!

Британски тенисер Дани Еванс суспендован је због коришћења недозвољених супстанци.  Данијел Еванс признао да је узимао кокаин! Британски тенисер био позитиван на кокаин, суспендован на годину дана. Одмах признао кривицу.

Тенис 05.10.2017 | 09:30
Еванс суспендован због коришћења кокаина!
Четврти рекет Велике Британије, у априлу ове године, после турнира у Барселони, пао је на тесту на којем је био позитиван на кокаин.

Он ће година дана бити суспендован, а суспензија важи од 24. априла ове године, дан кад је његов узорак узет на анализу.

Еванс је тада признао да је направио грешку и извинио се навијачима и свим људима које је разочарао.

Британски тенисер је имао неколико испада током каријере, два пута је губио стипендију Велике Британије, први пут 2008. због изласка у ноћи клуб до раних јутарњих часова уочи јуниорског меча на Вимблдону.

Еванс је био позитиван на кокаин на тесту 24. априла у Барселони, па ће му суспензија важити од тог датума до априла наредне године.

ИТФ је у саопштењу навео да је Еванс "одмах признао преступ", као и да је објаснио како је кокаин доспео у његов систем. Како је објашњено, кокаин не побољшава перформансе, стога британском тенисеру није изречена казна од четири године.

Наводно, кокаин је претходно био у истом џепићу торбице у којој је добио лекове које је узимао од 20. до 24. априла.

Овај 27-годишњи Британац тренутно заузима 102. место на АТП ранг-листи.

Извор: Б92/Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар