Evans suspendovan zbog korišćenja kokaina!

Britanski teniser Dani Evans suspendovan je zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci.  Danijel Evans priznao da je uzimao kokain! Britanski teniser bio pozitivan na kokain, suspendovan na godinu dana. Odmah priznao krivicu.

Tenis 05.10.2017 | 09:30
Evans suspendovan zbog korišćenja kokaina!
Četvrti reket Velike Britanije, u aprilu ove godine, posle turnira u Barseloni, pao je na testu na kojem je bio pozitivan na kokain.

On će godina dana biti suspendovan, a suspenzija važi od 24. aprila ove godine, dan kad je njegov uzorak uzet na analizu.

Evans je tada priznao da je napravio grešku i izvinio se navijačima i svim ljudima koje je razočarao.

Britanski teniser je imao nekoliko ispada tokom karijere, dva puta je gubio stipendiju Velike Britanije, prvi put 2008. zbog izlaska u noći klub do ranih jutarnjih časova uoči juniorskog meča na Vimbldonu.

Evans je bio pozitivan na kokain na testu 24. aprila u Barseloni, pa će mu suspenzija važiti od tog datuma do aprila naredne godine.

ITF je u saopštenju naveo da je Evans "odmah priznao prestup", kao i da je objasnio kako je kokain dospeo u njegov sistem. Kako je objašnjeno, kokain ne poboljšava performanse, stoga britanskom teniseru nije izrečena kazna od četiri godine.

Navodno, kokain je prethodno bio u istom džepiću torbice u kojoj je dobio lekove koje je uzimao od 20. do 24. aprila.

Ovaj 27-godišnji Britanac trenutno zauzima 102. mesto na ATP rang-listi.

Izvor: B92/Mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar