МОРАта на паузу!

Најбољи стрелац Челсија због повреде тетиве можда ће пропусти чак седам наредних мечева свог тима, као и последње две утакмице Шпаније у квалификацијама за Мундијал 2018. године.

Фудбал 04.10.2017 | 21:00
МОРАта на паузу!
Алваро Мората одусутвоваће са терена четири до шест недеља због повреде тетиве.

За Челси то ће бити велики ударац, будући да је он са шест голова најбољи стрелац екипе. Више од њега у Премјер лиги ове сезоне дао је Ромелу Лукаку из Манчестер јунајтеда - седам.

Иако је изгледало да повреда 24-годишњег нападача зарађена на мечу против Манчестер ситија у суботу није тежа, шпански лекари накнадним прегледом утврдили су да је реч о оштећену мишића које изискује паузу и до месец и по дана.

Антонио Конте највероватније неће моћи да рачуна на Шпанца на наредних седам мечева, укључујући и два дуела Лиге шампиона против Роме.

Мората ће пропустити дуеле против Кристал Паласа, 14. октобра, меч Лиге шампиона против Роме у Лондону, 18. октобра, дуел против Вотфорда (21. октобар), Евертона (25. октобар), Борнмута (28. октобар), меч против Роме у Италији (31. октобра), али и дерби против Манчестер јунајтеда 5. новембра.

Такође, неће моћи да помогне репрезентацији Шпаније на последња два меча квалификација за Светско првенство у Русији 2018, против Албаније, 6. октобра, и Израела, три дана касније.

Два кола пре краја такмичења, Шпанија је на првом месту групе Г са три бода више од Италије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар