MORAta na pauzu!

Najbolji strelac Čelsija zbog povrede tetive možda će propusti čak sedam narednih mečeva svog tima, kao i poslednje dve utakmice Španije u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine.

Fudbal 04.10.2017 | 21:00
MORAta na pauzu!
Alvaro Morata odusutvovaće sa terena četiri do šest nedelja zbog povrede tetive.

Za Čelsi to će biti veliki udarac, budući da je on sa šest golova najbolji strelac ekipe. Više od njega u Premjer ligi ove sezone dao je Romelu Lukaku iz Mančester junajteda - sedam.

Iako je izgledalo da povreda 24-godišnjeg napadača zarađena na meču protiv Mančester sitija u subotu nije teža, španski lekari naknadnim pregledom utvrdili su da je reč o oštećenu mišića koje iziskuje pauzu i do mesec i po dana.

Antonio Konte najverovatnije neće moći da računa na Španca na narednih sedam mečeva, uključujući i dva duela Lige šampiona protiv Rome.

Morata će propustiti duele protiv Kristal Palasa, 14. oktobra, meč Lige šampiona protiv Rome u Londonu, 18. oktobra, duel protiv Votforda (21. oktobar), Evertona (25. oktobar), Bornmuta (28. oktobar), meč protiv Rome u Italiji (31. oktobra), ali i derbi protiv Mančester junajteda 5. novembra.

Takođe, neće moći da pomogne reprezentaciji Španije na poslednja dva meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, protiv Albanije, 6. oktobra, i Izraela, tri dana kasnije.

Dva kola pre kraja takmičenja, Španija je na prvom mestu grupe G sa tri boda više od Italije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar