Српкињи укинута суспензија због кинеског меса!

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) укинула је суспензију репрезентативки Србије Ани Антонијевић због допинга.  Светска одбојкашка федерација обавестила је Одбојкашки савез да српска играчица Ана Антонијевић више нема забрану играња, јер је установљено да је забрањена супстанца која је пронађена у њеном организму унета храном.

Остали спортови 04.10.2017 | 20:30
Српкињи укинута суспензија због кинеског меса!
Ани Антонијевић је суспензија претходно била изречена због позитивног налаза на кленбутерол.

Тест је обављен током завршног турнира Гран прија ове године. ФИВБ ће све налазе проследити Светској антидопинг агенцији (WАДА), која ће своју одлуку накнадно саопштити.

"Детаљном анализом је утврдјено да је позитиван налаз Антонијевићеве узоркован конзумирањем меса у Нанђингу током турнира", наводи се у саопштењу Одбојкашког савеза Србије.

Техничар српске селекције Ана Антонијевић пала је на антидопинг контроли за време финалног турнира Гран прија од 6. до 11. августа у кинеском Нанђингу, након чега ју је Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) суспендовала.

Ана Антонијевић је била позитивна на забрањену супстанцу кленбутерол.

Одмах се сумњало да је српска одбојкашица унела недозвољену супстанцу кроз храну, због чега је Одбојкашки савез Србије писао Светској одбојкашкој федерацији да јој укину суспензију.

То се и догодило.

Светска одбојкашка федерација обавестила је Одбојкашки савез Србије, Антидопинг агенцију Републике Србије и играчицу да се суспензија укида јер је детаљном анализом утврђено да је позитиван налаз Антонијевићеве узоркован конзумирањем меса у у Кини, током турнира.

ФИВБ је саопштио да ће све налазе проследити Светској антидопинг агенцији (WАДА), која ће своју одлуку накнадно саопштити.

Ана Антонијевић ће, према одлуци ФИВБ, моћи да игра за Волеро Цирих у клупским такмичењима у предстојећој сезони.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар