Партизан за рођендан у Бару, Новица зове "Гробаре"!

Кошаркаши Партизана гостују екипи Морнара у Бару у среду, у другом колу регионалне АБА лиге.  Партизан слави рођендан, али тешко да ће у Бару добити поклоне! Црно-бели у потрази за првом победом у сезони и то против ривала који га је савладао у Суперкупу.

Кошарка 04.10.2017 | 14:30
Партизан за рођендан у Бару, Новица зове "Гробаре"!
Црно-бели су поражени на премијери сезоне од МЗТ, а наредни ривал их је недавно савладао у Суперкупу, управо у Бару.

"Захвалио бих се нашим навијачима из Бара и целе Црне Горе на подршци током АБА Суперкупа и позвао их да и сада буду уз нас", позива навијаче капитен Новица Величковић.

Партизан гостује у хали "Тополица" на свој 72. рођендан.

"Морамо боље него у првом колу. После првог пораза, ова утакмица је за нас веома важна. Морнар нас је недавно већ победио и показао да има добру екипу. Ми морамо да много боље одиграмо у фази одбране, нарочито да са центрима боље бранимо 'пик' противника", рекао је тренер Партизана Мирослав Николић.

Капитен Величковић истиче да ће Морнар бити још јачи него у претходном дуелу.

"Ако хоћемо да победимо, морамо бити много агресивнији у борби за сваку лопту. Они су на Суперкупу против нас погодили 16 тројки, а показали су и добру унутрашњу игру. Сада ће имати и додатан квалитет са повратком Луковића, али верујем да смо у стању да им добро парирамо и да се из Бара вратимо са победом", изјавио је Величковић.

Дуел другог кола АБА лиге Морнар – Партизан на програму је у среду од 17 часова у Бару.



Рођендан је време када се дају поклони, али тешко да Партизан на 72. годишњицу од оснивања може да добије било шта у Бару против увек неугодног Морнара. Тачније, јасно је да ће уз велику борбу Партизан добити само шансу да игра на победу, јер су Барани недавно у Суперкупу показали да су скоцкали озбиљан тим.

И не само то. Баш против Партизана у четвртфиналу Морнар је пружио прилично зрелу партију за ово доба сезоне и убедљиво славили са 91:77. Разлика у односу на ту утакмицу је што је екипа тренера Мирослава Николића јача за још једног Американца - Патрика Милера. 

У утакмици првог кола црно-бели су као гости после драме у финишу изгубили од скопског МЗТ-а, док је Морнар поражен у хали Пионир од Црвене звезде. 

Тренер Барана Михаило Павићевић не придаје превелики значај претходном окршају са црно-белима, јер су се неке ствари у међувремен у промениле.

“У односу на тај меч, Партизан у Бар долази јачи за још једног Американца. Ради се о екипи састављеној од квалитетних играча које предводи искусни тренер. Видело се у првом колу да нема слабе екипе у АБА лиги и да ћемо морати да пролијемо много зноја у сваком мечу како бисмо укњижили бодове. Тако ће бити и у среду. Против Звезде смо имали успона и падова у игри, против Партизана падова не сме да буде, морамо свих 40 минута да будемо максимално концентрисани.“

Утакмица почиње у 17 часова уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар