Partizan za rođendan u Baru, Novica zove "Grobare"!

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Mornara u Baru u sredu, u drugom kolu regionalne ABA lige.  Partizan slavi rođendan, ali teško da će u Baru dobiti poklone! Crno-beli u potrazi za prvom pobedom u sezoni i to protiv rivala koji ga je savladao u Superkupu.

Košarka 04.10.2017 | 14:30
Partizan za rođendan u Baru, Novica zove "Grobare"!
Crno-beli su poraženi na premijeri sezone od MZT, a naredni rival ih je nedavno savladao u Superkupu, upravo u Baru.

"Zahvalio bih se našim navijačima iz Bara i cele Crne Gore na podršci tokom ABA Superkupa i pozvao ih da i sada budu uz nas", poziva navijače kapiten Novica Veličković.

Partizan gostuje u hali "Topolica" na svoj 72. rođendan.

"Moramo bolje nego u prvom kolu. Posle prvog poraza, ova utakmica je za nas veoma važna. Mornar nas je nedavno već pobedio i pokazao da ima dobru ekipu. Mi moramo da mnogo bolje odigramo u fazi odbrane, naročito da sa centrima bolje branimo 'pik' protivnika", rekao je trener Partizana Miroslav Nikolić.

Kapiten Veličković ističe da će Mornar biti još jači nego u prethodnom duelu.

"Ako hoćemo da pobedimo, moramo biti mnogo agresivniji u borbi za svaku loptu. Oni su na Superkupu protiv nas pogodili 16 trojki, a pokazali su i dobru unutrašnju igru. Sada će imati i dodatan kvalitet sa povratkom Lukovića, ali verujem da smo u stanju da im dobro pariramo i da se iz Bara vratimo sa pobedom", izjavio je Veličković.

Duel drugog kola ABA lige Mornar – Partizan na programu je u sredu od 17 časova u Baru.



Rođendan je vreme kada se daju pokloni, ali teško da Partizan na 72. godišnjicu od osnivanja može da dobije bilo šta u Baru protiv uvek neugodnog Mornara. Tačnije, jasno je da će uz veliku borbu Partizan dobiti samo šansu da igra na pobedu, jer su Barani nedavno u Superkupu pokazali da su skockali ozbiljan tim.

I ne samo to. Baš protiv Partizana u četvrtfinalu Mornar je pružio prilično zrelu partiju za ovo doba sezone i ubedljivo slavili sa 91:77. Razlika u odnosu na tu utakmicu je što je ekipa trenera Miroslava Nikolića jača za još jednog Amerikanca - Patrika Milera. 

U utakmici prvog kola crno-beli su kao gosti posle drame u finišu izgubili od skopskog MZT-a, dok je Mornar poražen u hali Pionir od Crvene zvezde. 

Trener Barana Mihailo Pavićević ne pridaje preveliki značaj prethodnom okršaju sa crno-belima, jer su se neke stvari u međuvremen u promenile.

“U odnosu na taj meč, Partizan u Bar dolazi jači za još jednog Amerikanca. Radi se o ekipi sastavljenoj od kvalitetnih igrača koje predvodi iskusni trener. Videlo se u prvom kolu da nema slabe ekipe u ABA ligi i da ćemo morati da prolijemo mnogo znoja u svakom meču kako bismo uknjižili bodove. Tako će biti i u sredu. Protiv Zvezde smo imali uspona i padova u igri, protiv Partizana padova ne sme da bude, moramo svih 40 minuta da budemo maksimalno koncentrisani.“

Utakmica počinje u 17 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar