"Новак је као болид Формуле 1!"

Нови кондициони тренер Ђоковића Марко Пањини тврди да њему није потребно побољшање, већ да се врати у форму коју је имао пре повреде. "Верујем да ће опет бити најбољи".

Тенис 04.10.2017 | 10:30
"Новак је као болид Формуле 1!"
Новак Ђоковић потврдио је да ће се вратити тенису на Аустралијан Опену у јануару, након што буде залечио повреду лакта.

Он је саопштио да ће у његовом тиму бити Андре Агаси као главни тренер, физиотерапеут Аргентинац Улисес, док ће о његовој кондицији бринути Италијан Марко Пањини.

Кондициони тренер Пањини, који има искуство рада са Фабиом Фоњинијем, Робертом Винчи и Светланом Кузњецовом, каже да је прихватио сарадњу са Ђоковићем јер верује да он после паузе може да се врати у сам светски врх, где му је и место.

Пањини је открио да је са Ђоковићем први пут о сарадњи разговарао на мастерсу у Риму, а да су детаљи утаначени на Ролан Гаросу.

"Новак приватно доживљава важну транзицију. До скора је 'живео' тенис 100 одсто, а сада јер је други пут постао отац и породица му је приоритет у животу. Међутим, он је и даље мотивисан да се такмичи и да даје максимум на тренинзима", изјавио је Пањини.

Он је рекао да са Ђоковићем још није започео званично тренинге, али да он ради по програму који је предвиђен током рехабилитације.

"Бол још није у потпуности нестао, тако да ради без оптерећења руке. Он вежба, напредује и ми смо оптимисти".

Занимљиво је какво је поређење направио Италијан.

"Новак је као болид Формуле 1, њему није потребно побољшање, већ је неопходно вратити га у стање у којем је био пре повреде".

Он чврсто верује да српски тенисер опет може до челне позиције на АТП листи.

"Не видим разлог због чега се то опет не би догодило. Наравно, потребно је време, али Новак је и даље један од најбољих спортиста на свету и веома је мотивисан. Упркос проблемима које је имао, његово тело је и даље нетакнуто и пуно енергије. Верујем да ће опет бити најбољи", рекао је Марко Пањини.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар