"Novak je kao bolid Formule 1!"

Novi kondicioni trener Đokovića Marko Panjini tvrdi da njemu nije potrebno poboljšanje, već da se vrati u formu koju je imao pre povrede. "Verujem da će opet biti najbolji".

Tenis 04.10.2017 | 10:30
"Novak je kao bolid Formule 1!"
Novak Đoković potvrdio je da će se vratiti tenisu na Australijan Openu u januaru, nakon što bude zalečio povredu lakta.

On je saopštio da će u njegovom timu biti Andre Agasi kao glavni trener, fizioterapeut Argentinac Ulises, dok će o njegovoj kondiciji brinuti Italijan Marko Panjini.

Kondicioni trener Panjini, koji ima iskustvo rada sa Fabiom Fonjinijem, Robertom Vinči i Svetlanom Kuznjecovom, kaže da je prihvatio saradnju sa Đokovićem jer veruje da on posle pauze može da se vrati u sam svetski vrh, gde mu je i mesto.

Panjini je otkrio da je sa Đokovićem prvi put o saradnji razgovarao na mastersu u Rimu, a da su detalji utanačeni na Rolan Garosu.

"Novak privatno doživljava važnu tranziciju. Do skora je 'živeo' tenis 100 odsto, a sada jer je drugi put postao otac i porodica mu je prioritet u životu. Međutim, on je i dalje motivisan da se takmiči i da daje maksimum na treninzima", izjavio je Panjini.

On je rekao da sa Đokovićem još nije započeo zvanično treninge, ali da on radi po programu koji je predviđen tokom rehabilitacije.

"Bol još nije u potpunosti nestao, tako da radi bez opterećenja ruke. On vežba, napreduje i mi smo optimisti".

Zanimljivo je kakvo je poređenje napravio Italijan.

"Novak je kao bolid Formule 1, njemu nije potrebno poboljšanje, već je neophodno vratiti ga u stanje u kojem je bio pre povrede".

On čvrsto veruje da srpski teniser opet može do čelne pozicije na ATP listi.

"Ne vidim razlog zbog čega se to opet ne bi dogodilo. Naravno, potrebno je vreme, ali Novak je i dalje jedan od najboljih sportista na svetu i veoma je motivisan. Uprkos problemima koje je imao, njegovo telo je i dalje netaknuto i puno energije. Verujem da će opet biti najbolji", rekao je Marko Panjini.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar