Конте је у великом проблему!

Мората пропушта бар шест утакмица, можда и дерби са Јунајтедом! Повреда тежа него што се очекивало.

Фудбал 04.10.2017 | 12:00
Конте је у великом проблему!
Антонио Конте је био миран, уверен да повреда Алвара Морате задобијена на утакмици против Манчестер Ситија није озбиљније природе. Међутим, налази лекарског тима Фудбалског савеза Шпаније кажу другачије. Није тетива, ни лигамент, већ мишић - пауза од минимум месец дана, а можда и месец и по.

За репрезентацију Шпаније тешко да ће представљати велики проблем, јер се шансе да Црвена фурија испусти прво место на табели квалификационе Групе Г мере промилима. Али трпеће Челси, који после репрезентативне паузе у размаку од 22 дана игра чак седам утакмица.

Прва не би требало да буде проблем, јер Челси путује на гостовање фењерашу Кристал Паласу. У октобру игра и две утакмице са Ромом у Лиги шампиона, на Стамфорд му долазе Вотфорд и у Лига купу Евертон, путује се на мегдан Борнмуту. Већ 5. новембра на програму је велики дерби са Манчестер јунајтедом. Дани ће одлучивати.

Конте се надао да повреда неће бити толико тешка, јер је Мората сам тражио измену баш из предострожности. Није желео да ризикује дугу паузу. Није ни шеф струке. Са седам голова у досадашње току сезоне шпански нападач је најбољи стрелац Плаваца. Са пет погодака одмах иза њега је Миши Батшуаји, који одлично користи време кад год добије шансу. Решио је дуел са Атлетико прошле среде.

Међутим, то што је Конте после Моратине повреде против Ситија у игру увео Вилијана и наставио да игра без нападача најбоље говори да баш и није убеђен у Батшуајијевеквалитете. Додуше, сада вероватно неће имати избора.

Иначе, селектор Шпаније Ђулен Лопетеги уз сусретима са Албанијом и Израелом неће моћи да рачуна ни на Андреса Инијесту и Данија Карвахала. Уместо њих тројице у тим су позваниАриц Адуриз (Атлетик Билбао), Алваро Одриозола (Реал Сосиједа) и Џонатан Вијера (Лас Палмас).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар