Konte je u velikom problemu!

Morata propušta bar šest utakmica, možda i derbi sa Junajtedom! Povreda teža nego što se očekivalo.

Fudbal 04.10.2017 | 12:00
Konte je u velikom problemu!
Antonio Konte je bio miran, uveren da povreda Alvara Morate zadobijena na utakmici protiv Mančester Sitija nije ozbiljnije prirode. Međutim, nalazi lekarskog tima Fudbalskog saveza Španije kažu drugačije. Nije tetiva, ni ligament, već mišić - pauza od minimum mesec dana, a možda i mesec i po.

Za reprezentaciju Španije teško da će predstavljati veliki problem, jer se šanse da Crvena furija ispusti prvo mesto na tabeli kvalifikacione Grupe G mere promilima. Ali trpeće Čelsi, koji posle reprezentativne pauze u razmaku od 22 dana igra čak sedam utakmica.

Prva ne bi trebalo da bude problem, jer Čelsi putuje na gostovanje fenjerašu Kristal Palasu. U oktobru igra i dve utakmice sa Romom u Ligi šampiona, na Stamford mu dolaze Votford i u Liga kupu Everton, putuje se na megdan Bornmutu. Već 5. novembra na programu je veliki derbi sa Mančester junajtedom. Dani će odlučivati.

Konte se nadao da povreda neće biti toliko teška, jer je Morata sam tražio izmenu baš iz predostrožnosti. Nije želeo da rizikuje dugu pauzu. Nije ni šef struke. Sa sedam golova u dosadašnje toku sezone španski napadač je najbolji strelac Plavaca. Sa pet pogodaka odmah iza njega je Miši Batšuaji, koji odlično koristi vreme kad god dobije šansu. Rešio je duel sa Atletiko prošle srede.

Međutim, to što je Konte posle Moratine povrede protiv Sitija u igru uveo Vilijana i nastavio da igra bez napadača najbolje govori da baš i nije ubeđen u Batšuajijevekvalitete. Doduše, sada verovatno neće imati izbora.

Inače, selektor Španije Đulen Lopetegi uz susretima sa Albanijom i Izraelom neće moći da računa ni na Andresa Inijestu i Danija Karvahala. Umesto njih trojice u tim su pozvaniAric Aduriz (Atletik Bilbao), Alvaro Odriozola (Real Sosijeda) i Džonatan Vijera (Las Palmas).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar