Главобоља за Михајловића и Гасперинија!

Најбољи играч Торина Андреа Белоти због повреде лигамената колена мораће да паузира месец дана, због чега ће пропустити наредна два квалификациона меча Италије и четири првенствена сусрета у Серији А.  Лоша вест: Белотију отишли лигаменти колена! Добра вест: Нису предњи! Свеједно дужа пауза за Ториновог нападача.

Фудбал 03.10.2017 | 09:00
Главобоља за Михајловића и Гасперинија!
Торино је потврдио да ће због повреде лигамената десног колена Андреа Белоти морати на принудну паузу, која ће потрајати око четири недеље.

Убојити голгетер није се нашао на списку селектора Ђампјера Гасперинија за предстојеће квалификационе мечеве Италије са Македонијом и Албанијом, док ће пропустити и првенствене дуеле против Кротонеа, Роме, Фиорентине и Каљарија.

Белоти се повредио током утакмице са Хелас Вероном протеклог викенда (2:2), а данашњи тестови потврдили су да су страдали колатерални лигаменти. Срећом, није у питању повреда предњих укрштених лигамената, која фудбалере са терена најћешће одвоји на шест до девет месеци.

Тим Синише Михајловића тако ће морати да одради најмање четири утакмице без првог стрелца, који је на осам мечева у Серији А ове сезоне постигао пет голова и уписао две асистенције.

У дресу "азура" био је стрелац четири пута на 11 утакмица.

Ноћна мора за Синишу Михајловића. Најопаснији играч Торина Андреа Белоти, стрелац три првенствена поготка, мораће на дужу паузу због повреде колена задобијене у ремију са Вероном. Да, јесу лигаменти (левог) колена, али не предњи, већ задњи, па Белотија не очекује вишемесечна пауза.

Условно речено добра вест, јер 23-годишњем нападачу следује дужи период мировања. Према првим прогнозама у питању је минимум месец дана на боловању што ће рећи да би Белоти требало да се опорави негде почетком новембра. То ће бити од посебно значаја селектору Италије Ђан Пјеру Вентури, јер последња два кола у Групи Г вероватно неће донети промену поретка на табели. Дакле, Шпанија као првопласирана иде директно на Светско првенство, а Италија са другог места у бараж у коме би могла да налети и на неке веома озбиљне ривале. Рецимо Португалију?

Међутим, онај пораз у Шпанији од 0:3 Азурима извесно неће дозволити да преузму прво место на табели. Као што ни Албанија неће сигурно успети да Италијанима преотме другу позицију. Утакмице са Македонијом у Торину, те Албанијом на Скадру тако ће имати скоро па ревијални карактер.

Лакше повреде Марка Вератија, Данијелеа Де Росија и Лоренца Пелегринија зато никог неће узбудити.  Уместо њих, Вентура је уручио накнадне позиве Интеровом Роберту Гаљардинију, Брајану Кристантеу из Аталанте, нападача Кјева Роберта Инглезеа, те Каљаријевог Никола Барелу.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар