Glavobolja za Mihajlovića i Gasperinija!

Najbolji igrač Torina Andrea Beloti zbog povrede ligamenata kolena moraće da pauzira mesec dana, zbog čega će propustiti naredna dva kvalifikaciona meča Italije i četiri prvenstvena susreta u Seriji A.  Loša vest: Belotiju otišli ligamenti kolena! Dobra vest: Nisu prednji! Svejedno duža pauza za Torinovog napadača.

Fudbal 03.10.2017 | 09:00
Glavobolja za Mihajlovića i Gasperinija!
Torino je potvrdio da će zbog povrede ligamenata desnog kolena Andrea Beloti morati na prinudnu pauzu, koja će potrajati oko četiri nedelje.

Ubojiti golgeter nije se našao na spisku selektora Đampjera Gasperinija za predstojeće kvalifikacione mečeve Italije sa Makedonijom i Albanijom, dok će propustiti i prvenstvene duele protiv Krotonea, Rome, Fiorentine i Kaljarija.

Beloti se povredio tokom utakmice sa Helas Veronom proteklog vikenda (2:2), a današnji testovi potvrdili su da su stradali kolateralni ligamenti. Srećom, nije u pitanju povreda prednjih ukrštenih ligamenata, koja fudbalere sa terena najćešće odvoji na šest do devet meseci.

Tim Siniše Mihajlovića tako će morati da odradi najmanje četiri utakmice bez prvog strelca, koji je na osam mečeva u Seriji A ove sezone postigao pet golova i upisao dve asistencije.

U dresu "azura" bio je strelac četiri puta na 11 utakmica.

Noćna mora za Sinišu Mihajlovića. Najopasniji igrač Torina Andrea Beloti, strelac tri prvenstvena pogotka, moraće na dužu pauzu zbog povrede kolena zadobijene u remiju sa Veronom. Da, jesu ligamenti (levog) kolena, ali ne prednji, već zadnji, pa Belotija ne očekuje višemesečna pauza.

Uslovno rečeno dobra vest, jer 23-godišnjem napadaču sleduje duži period mirovanja. Prema prvim prognozama u pitanju je minimum mesec dana na bolovanju što će reći da bi Beloti trebalo da se oporavi negde početkom novembra. To će biti od posebno značaja selektoru Italije Đan Pjeru Venturi, jer poslednja dva kola u Grupi G verovatno neće doneti promenu poretka na tabeli. Dakle, Španija kao prvoplasirana ide direktno na Svetsko prvenstvo, a Italija sa drugog mesta u baraž u kome bi mogla da naleti i na neke veoma ozbiljne rivale. Recimo Portugaliju?

Međutim, onaj poraz u Španiji od 0:3 Azurima izvesno neće dozvoliti da preuzmu prvo mesto na tabeli. Kao što ni Albanija neće sigurno uspeti da Italijanima preotme drugu poziciju. Utakmice sa Makedonijom u Torinu, te Albanijom na Skadru tako će imati skoro pa revijalni karakter.

Lakše povrede Marka Veratija, Danijelea De Rosija i Lorenca Pelegrinija zato nikog neće uzbuditi.  Umesto njih, Ventura je uručio naknadne pozive Interovom Robertu Galjardiniju, Brajanu Kristanteu iz Atalante, napadača Kjeva Roberta Inglezea, te Kaljarijevog Nikola Barelu.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar