И Барса спрема референдум - у коју лигу идемо?!

"Нису нам дали да одложимо меч са Лас Палмасом, па смо га одиграли иза затворених врата као форму протеста због тог чина”, каже председник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу.

Фудбал 03.10.2017 | 22:00
И Барса спрема референдум - у коју лигу идемо?!
Председник Барселоне Ђозеп Марија Бартомеу објаснио је данас пред медијима разлоге зашто је јучерашња утакмица са Лас Палмасом (3:0) одиграна иза затворених врата.

“Последњих година бранили смо референдум, јер смо се залагали за право народа да одлучи где жели да живи и изрази своје слободно мишљење”, истакао је Бартомеу.

Недеља је, каже председник, била тежак дан за Барселону.

"Трпели смо притиске са свих страна и одлучили да играмо иза затворених врата због дешавања током дана, али и како би читав свет на тај начин чуо шта се догађа у Барселони и какве притиске наш народ трпи. Такође, у случају независности, клуб и његово чланство ће на референдуму, демократски, одлучити у којој ће лиги Барселона играти убудуће.”

За Каталонце је насиље над народом неприхватљиво.

"Осуђујемо насиље од стране полиције којима су милиони грађана Каталоније спречени да гласају. Нису нам дали да одложимо меч, па смо га одиграли иза затворених врата као форму протеста због тог чина.”

Такође, Барса се солидарише са жртвама.

“Оно што смо видели у недељу је неприхватљиво. Каталонци имају право да се њихов глас чује, солидаришемо се са жртвама репресије", закључио је Бартомеу. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар