I Barsa sprema referendum - u koju ligu idemo?!

"Nisu nam dali da odložimo meč sa Las Palmasom, pa smo ga odigrali iza zatvorenih vrata kao formu protesta zbog tog čina”, kaže predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu.

Fudbal 03.10.2017 | 22:00
I Barsa sprema referendum - u koju ligu idemo?!
Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu objasnio je danas pred medijima razloge zašto je jučerašnja utakmica sa Las Palmasom (3:0) odigrana iza zatvorenih vrata.

“Poslednjih godina branili smo referendum, jer smo se zalagali za pravo naroda da odluči gde želi da živi i izrazi svoje slobodno mišljenje”, istakao je Bartomeu.

Nedelja je, kaže predsednik, bila težak dan za Barselonu.

"Trpeli smo pritiske sa svih strana i odlučili da igramo iza zatvorenih vrata zbog dešavanja tokom dana, ali i kako bi čitav svet na taj način čuo šta se događa u Barseloni i kakve pritiske naš narod trpi. Takođe, u slučaju nezavisnosti, klub i njegovo članstvo će na referendumu, demokratski, odlučiti u kojoj će ligi Barselona igrati ubuduće.”

Za Katalonce je nasilje nad narodom neprihvatljivo.

"Osuđujemo nasilje od strane policije kojima su milioni građana Katalonije sprečeni da glasaju. Nisu nam dali da odložimo meč, pa smo ga odigrali iza zatvorenih vrata kao formu protesta zbog tog čina.”

Takođe, Barsa se solidariše sa žrtvama.

“Ono što smo videli u nedelju je neprihvatljivo. Katalonci imaju pravo da se njihov glas čuje, solidarišemo se sa žrtvama represije", zaključio je Bartomeu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar