Шпанија - Каталонија, ко би добио овај фудбалски турбо-дерби?

Како би изгледале две селекције у случају одвајања ове шпанске покрајине?

Фудбал 03.10.2017 | 23:30
Шпанија - Каталонија, ко би добио овај фудбалски турбо-дерби?
Дешавања око референдума у Каталонији озбиљно су уздрмала фудбал, али и спорт у гловабалу. Ипак, најважнија споредна ствар на свету има озбиљан утицај на стање у шпанском друштву, па се ту генерално дигла и највећа прашина. Светски медији су почели да калкулишу о томе како би изгледала два тима уколико би се Каталонија одвојила од Шпаније, а општи је закључак да би то био прави жестоки дерби.

Каталонцима би на голу стајао голман Реал Мадрида, Кико Касиља, који је родом из маленог Алковера. Он је већ одиграо пет незваничних утакмица за репрезентацију ове шпанске покрајине. Све остале позиције у тиму покрили садашњи или бивши играчи Барселоне. На деном боку би био Алеиш Видал , док би штоперски тандим чинили Ђерар Пике и Марк Бартра. На левом боку је наравно Ђорди Алба.

Централна тројка Бускетс, Инијеста, Фабрегас делује више него озбиљно. Када је Инијеста у питању то постји одређена дилема, јер је капитен Барселоне рођен у околини Албасетеа, али је већ забележио један наступ за Катаонију. Напад делује најтање, али није за потцењивање. Ту су Ђерар Деулофеу, Ђерар Морено и Кристијан Тељо.

Шпанија је јака и без Барсиних играча, али би била значајно ослабљена. На голу би стајаоДавид де Хеа, десно би био Карвахал, а на штоперима Серхио Рамос и Наћо, док би на левом беку био Сезар Аспиликуета из Челсија.

У централном делу везног би био тандем Атлетико Мадрида Саул – Коке, што би једино могло да се промени уколико би Инијеста одлучио да игра ипак за Шпанију. У офанзивном делу везног реда би били Асенсио, Иско и Давид Силва, мада би било још озбиљних конкурената. У шпицу напада би се нашао Алваро Мората.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар