Španija - Katalonija, ko bi dobio ovaj fudbalski turbo-derbi?

Kako bi izgledale dve selekcije u slučaju odvajanja ove španske pokrajine?

Fudbal 03.10.2017 | 23:30
Španija - Katalonija, ko bi dobio ovaj fudbalski turbo-derbi?
Dešavanja oko referenduma u Kataloniji ozbiljno su uzdrmala fudbal, ali i sport u glovabalu. Ipak, najvažnija sporedna stvar na svetu ima ozbiljan uticaj na stanje u španskom društvu, pa se tu generalno digla i najveća prašina. Svetski mediji su počeli da kalkulišu o tome kako bi izgledala dva tima ukoliko bi se Katalonija odvojila od Španije, a opšti je zaključak da bi to bio pravi žestoki derbi.

Kataloncima bi na golu stajao golman Real Madrida, Kiko Kasilja, koji je rodom iz malenog Alkovera. On je već odigrao pet nezvaničnih utakmica za reprezentaciju ove španske pokrajine. Sve ostale pozicije u timu pokrili sadašnji ili bivši igrači Barselone. Na denom boku bi bio Aleiš Vidal , dok bi štoperski tandim činili Đerar Pike i Mark Bartra. Na levom boku je naravno Đordi Alba.

Centralna trojka Buskets, Inijesta, Fabregas deluje više nego ozbiljno. Kada je Inijesta u pitanju to postji određena dilema, jer je kapiten Barselone rođen u okolini Albasetea, ali je već zabeležio jedan nastup za Kataoniju. Napad deluje najtanje, ali nije za potcenjivanje. Tu su Đerar Deulofeu, Đerar Moreno i Kristijan Teljo.

Španija je jaka i bez Barsinih igrača, ali bi bila značajno oslabljena. Na golu bi stajaoDavid de Hea, desno bi bio Karvahal, a na štoperima Serhio Ramos i Naćo, dok bi na levom beku bio Sezar Aspilikueta iz Čelsija.

U centralnom delu veznog bi bio tandem Atletiko Madrida Saul – Koke, što bi jedino moglo da se promeni ukoliko bi Inijesta odlučio da igra ipak za Španiju. U ofanzivnom delu veznog reda bi bili Asensio, Isko i David Silva, mada bi bilo još ozbiljnih konkurenata. U špicu napada bi se našao Alvaro Morata.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar