Анализа - СП: Беч мора пасти!

Аустријанци хендикепирани против Србије, отпала шесторица! И то не било којих!

Фудбал 03.10.2017 | 22:30
Анализа - СП: Беч мора пасти!
Победа би значила печатирање руске визе, а пут до ње - никад лакши. Барем на папиру, пошто селектора Марсела Колера никад није мучио оволики број отказа. Аустријску фудбалску јавност данас је прво потресла информација о отпадању Давида Алабе, без сумње најбољег играча екипе, а њу су одмах стигле још две лоше вести. Против Србије у Бечу, а потом и Молдавије у Кишињеву, неће моћи да играју ни Лајцпигово десно крило Марсел Забицер и много битније - Мартин Харник, са пет голова у Хановеровом дресу тренутно трећи стрелац Бундеслиге, иако игра у вези.

Занимљиво, сва тројица су овог викенда играла за своје клубове.

Харник против Борусије из Менхенгладбаха (1:2) у којем је постигао и утешни гол за Хановер пре но што је задобио повреду пете. Забицер је био један од најбољих у Лајпциговој победи над Келном, али је у тој рововској борби остао без два зуба, а рана у устима је оперисана. Терапија: шест дана под антибиотицима. Ништа од утакмица. Аустријски медији подсећају да је Забицер био повређен и пред утакмицу са Грузијом, али да је три дана касније играо свих 90 минута за Лајпцигу чиме ваљда инсинуирају да је воља за наступима у репрезентативном дресу значајно опала откако је национална селекција остала без реалних шанси да се домогне Мундијала.

Још раније сазнали смо да је Алаба у ремију Бајерна и Херте обновио повреду скочног зглоба, док су и пре прве Колерове прозивке отпали Вотфордов штопер Себастијан Предл, те везиста Шалкеа Алесандро Шеф.

Једина добра вест за навијаче је да би Марко Арнаутовић требало да игра, иако он није био спреман за суботњу утакмицу Вест Хема, па се ни учешће најопаснијег аустријског играча не може сматрати сигурним.

Иначе, уместо Алабе, Харника и Забицера селектор је у тим вратио Валентина Лазара (Херта),Филипа Шоберсбергера (Рапид Беч) и Кристофа Кнасмилнера (Адмира). Сви ћемо се сагласити - није то баш исто ниво. Мада је 25-годишни Кнасмилер, некада полазик Бајернове омладинске школе, касније неуспела инвестиција Интера, постигао хет-трик у победи над ЛАСК-ом преко викенда.

Златко Јунузовић се опоравио од повреде, у суботу играо за Вердер први пут после месец дана, али на његову адресу није стигао Колеров позив. Више вероватно и неће, јер се претпоставља да ће утакмице са Србијом и Молдавијом бити Колерове последње на месту селектора.

Ако их победимо сигурно хоће. А зашто не бисмо?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар