Analiza - SP: Beč mora pasti!

Austrijanci hendikepirani protiv Srbije, otpala šestorica! I to ne bilo kojih!

Fudbal 03.10.2017 | 22:30
Analiza - SP: Beč mora pasti!
Pobeda bi značila pečatiranje ruske vize, a put do nje - nikad lakši. Barem na papiru, pošto selektora Marsela Kolera nikad nije mučio ovoliki broj otkaza. Austrijsku fudbalsku javnost danas je prvo potresla informacija o otpadanju Davida Alabe, bez sumnje najboljeg igrača ekipe, a nju su odmah stigle još dve loše vesti. Protiv Srbije u Beču, a potom i Moldavije u Kišinjevu, neće moći da igraju ni Lajcpigovo desno krilo Marsel Zabicer i mnogo bitnije - Martin Harnik, sa pet golova u Hanoverovom dresu trenutno treći strelac Bundeslige, iako igra u vezi.

Zanimljivo, sva trojica su ovog vikenda igrala za svoje klubove.

Harnik protiv Borusije iz Menhengladbaha (1:2) u kojem je postigao i utešni gol za Hanover pre no što je zadobio povredu pete. Zabicer je bio jedan od najboljih u Lajpcigovoj pobedi nad Kelnom, ali je u toj rovovskoj borbi ostao bez dva zuba, a rana u ustima je operisana. Terapija: šest dana pod antibioticima. Ništa od utakmica. Austrijski mediji podsećaju da je Zabicer bio povređen i pred utakmicu sa Gruzijom, ali da je tri dana kasnije igrao svih 90 minuta za Lajpcigu čime valjda insinuiraju da je volja za nastupima u reprezentativnom dresu značajno opala otkako je nacionalna selekcija ostala bez realnih šansi da se domogne Mundijala.

Još ranije saznali smo da je Alaba u remiju Bajerna i Herte obnovio povredu skočnog zgloba, dok su i pre prve Kolerove prozivke otpali Votfordov štoper Sebastijan Predl, te vezista Šalkea Alesandro Šef.

Jedina dobra vest za navijače je da bi Marko Arnautović trebalo da igra, iako on nije bio spreman za subotnju utakmicu Vest Hema, pa se ni učešće najopasnijeg austrijskog igrača ne može smatrati sigurnim.

Inače, umesto Alabe, Harnika i Zabicera selektor je u tim vratio Valentina Lazara (Herta),Filipa Šobersbergera (Rapid Beč) i Kristofa Knasmilnera (Admira). Svi ćemo se saglasiti - nije to baš isto nivo. Mada je 25-godišni Knasmiler, nekada polazik Bajernove omladinske škole, kasnije neuspela investicija Intera, postigao het-trik u pobedi nad LASK-om preko vikenda.

Zlatko Junuzović se oporavio od povrede, u subotu igrao za Verder prvi put posle mesec dana, ali na njegovu adresu nije stigao Kolerov poziv. Više verovatno i neće, jer se pretpostavlja da će utakmice sa Srbijom i Moldavijom biti Kolerove poslednje na mestu selektora.

Ako ih pobedimo sigurno hoće. A zašto ne bismo?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar