Костићу је Србија испред Хамбургера!

Спреман сам за Беч! "Они знају да морају да ме пусте, да су репрезентативне обавезе као и клупске и да је за мене то светиња", каже крилни нападач ХСВ-а.

Фудбал 03.10.2017 | 19:00
Костићу је Србија испред Хамбургера!
Хамбургер је рекао своје, Славољуб Муслин своје, а шта каже Филип Костић?

Незаобилазни фактор у нападу српске репрезентације и адут селектора Орлова налази се у комбинацији за последња два окршаја са Аустријом (6. октобар) и Грузијом (9. октобар) иако у септембру није одгирао ниједан минут за ХСВ због повреде.

„Опоравио сам се! Одрадио сам снимке у Хамбургу претходних дана, све је добро, хвала богу. Остаје ми још само да се спремим физички. Тренирао сам прошле недеље, можда сам могао и да играм против Бремена, али у клубу нису хтели да ризикују. Дуга је сезона, видећемо...“, истиче Костић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

Енигма Филип Костић! И зашто се Хамбург буни?

Спортски директор ХСВ-а Јенс Тод каже да не можеш да играш за Србију?

"Нисам читао новине данас. Причао сам са њима прошле недеље, они знају да морају да ме пусте, да су репрезентативне обавезе као и клупске и да је за мене репрезентација светиња. Они се и мало плаше, мало су чудни по том питању, али мислим да ће све бити у реду јер овде имамо у репрезентацији добре докторе. Видећемо само да ли ћу играти против Аустрије и Грузије, то је на селектору."

Ти си спреман за Беч?

„Јесам! Тренирао сам претходних дана. Мало сам се прехладио, али сам спреман.“

Пропустио си месец дана у Бундеслиги, да ли си изгубио ритам?

„Већ после друге недеље када сам се повредио, почео сам с радом, тако да мислим да нисам испао из форме. Причао сам с људима из клуба и докторима. Оно што мени треба на позицији на којој играм је да сам 100 одсто спреман. Дакле ни 80 ни 90%, него потпуно јер сам увек у пуном гасу. Због тога смо чекали да све буде потпуно и осећам да је сада све на свом месту.“

Ситуација у Хамбургеру је другачија него у репрезентацији. Колико ти пријају ове паузе?

„Мени је свако окупљање репрезентације фантастично. Још откако имамо резултате, успехе и лепу атмосферу, свако окупљање је некако посебено. У клубу смо добро кренули, имали смо добре резултате, али се онда повредило четири-пет играча и настали су проблеми. Сада се смирила ситуација после ремија са Вердером, али после паузе морамо да наставимо са добрим резултатима."

Требају ли ХСВ-у појачања за боље резултате од борбе за опстанак?

„Мислим да су могли да купе још два-три квалитетна играча. Али ето и ово што су довели је супер. Стварно имамо добру екипу, али су нас повреде уништиле. Има неколико добрих младих играча, као што је рецимо мали Фијете Арп. Њега траже велики клубови, свиђа ми се како игра без обзира што му је тек 17 година."

Србија је једном ногом већ на Мундијалу у Русији. Јеси ли узбуђен што ћеш играти противМесија или Роналда следећег лета?

„Ако се њих двојица пласирају...", кроз смех ће Костић. 

Секунд касније и озбиљан одговор:

"Ја сам искрено сањао то! Светско првенство је за мене одувек било сан, а ми смо на корак од тога. Иако ништа још није готово, имамо још две утакмице и треба нам још победа да будемо сигурни. Ако успемо бићу најсрећнији човек на свету. Онда стварно могу да кажем да сам испунио све снове“, закључује Филип Костић.

Извор: моззартспорт

ФОТО Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар