Kostiću je Srbija ispred Hamburgera!

Spreman sam za Beč! "Oni znaju da moraju da me puste, da su reprezentativne obaveze kao i klupske i da je za mene to svetinja", kaže krilni napadač HSV-a.

Fudbal 03.10.2017 | 19:00
Kostiću je Srbija ispred Hamburgera!
Hamburger je rekao svoje, Slavoljub Muslin svoje, a šta kaže Filip Kostić?

Nezaobilazni faktor u napadu srpske reprezentacije i adut selektora Orlova nalazi se u kombinaciji za poslednja dva okršaja sa Austrijom (6. oktobar) i Gruzijom (9. oktobar) iako u septembru nije odgirao nijedan minut za HSV zbog povrede.

„Oporavio sam se! Odradio sam snimke u Hamburgu prethodnih dana, sve je dobro, hvala bogu. Ostaje mi još samo da se spremim fizički. Trenirao sam prošle nedelje, možda sam mogao i da igram protiv Bremena, ali u klubu nisu hteli da rizikuju. Duga je sezona, videćemo...“, ističe Kostić u razgovoru za MOZZART Sport.

Enigma Filip Kostić! I zašto se Hamburg buni?

Sportski direktor HSV-a Jens Tod kaže da ne možeš da igraš za Srbiju?

"Nisam čitao novine danas. Pričao sam sa njima prošle nedelje, oni znaju da moraju da me puste, da su reprezentativne obaveze kao i klupske i da je za mene reprezentacija svetinja. Oni se i malo plaše, malo su čudni po tom pitanju, ali mislim da će sve biti u redu jer ovde imamo u reprezentaciji dobre doktore. Videćemo samo da li ću igrati protiv Austrije i Gruzije, to je na selektoru."

Ti si spreman za Beč?

„Jesam! Trenirao sam prethodnih dana. Malo sam se prehladio, ali sam spreman.“

Propustio si mesec dana u Bundesligi, da li si izgubio ritam?

„Već posle druge nedelje kada sam se povredio, počeo sam s radom, tako da mislim da nisam ispao iz forme. Pričao sam s ljudima iz kluba i doktorima. Ono što meni treba na poziciji na kojoj igram je da sam 100 odsto spreman. Dakle ni 80 ni 90%, nego potpuno jer sam uvek u punom gasu. Zbog toga smo čekali da sve bude potpuno i osećam da je sada sve na svom mestu.“

Situacija u Hamburgeru je drugačija nego u reprezentaciji. Koliko ti prijaju ove pauze?

„Meni je svako okupljanje reprezentacije fantastično. Još otkako imamo rezultate, uspehe i lepu atmosferu, svako okupljanje je nekako posebeno. U klubu smo dobro krenuli, imali smo dobre rezultate, ali se onda povredilo četiri-pet igrača i nastali su problemi. Sada se smirila situacija posle remija sa Verderom, ali posle pauze moramo da nastavimo sa dobrim rezultatima."

Trebaju li HSV-u pojačanja za bolje rezultate od borbe za opstanak?

„Mislim da su mogli da kupe još dva-tri kvalitetna igrača. Ali eto i ovo što su doveli je super. Stvarno imamo dobru ekipu, ali su nas povrede uništile. Ima nekoliko dobrih mladih igrača, kao što je recimo mali Fijete Arp. Njega traže veliki klubovi, sviđa mi se kako igra bez obzira što mu je tek 17 godina."

Srbija je jednom nogom već na Mundijalu u Rusiji. Jesi li uzbuđen što ćeš igrati protivMesija ili Ronalda sledećeg leta?

„Ako se njih dvojica plasiraju...", kroz smeh će Kostić. 

Sekund kasnije i ozbiljan odgovor:

"Ja sam iskreno sanjao to! Svetsko prvenstvo je za mene oduvek bilo san, a mi smo na korak od toga. Iako ništa još nije gotovo, imamo još dve utakmice i treba nam još pobeda da budemo sigurni. Ako uspemo biću najsrećniji čovek na svetu. Onda stvarno mogu da kažem da sam ispunio sve snove“, zaključuje Filip Kostić.

Izvor: mozzartsport

FOTO Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar