СП - Баждаревић: Желимо побједу и добру утакмицу!

Селектор репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић изјавио како је, након повреда неколико важних играча у бх. тиму, најважније припремити преостале играче за предстојеће мечеве.

Фудбал 02.10.2017 | 21:15
СП - Баждаревић: Желимо побједу и добру утакмицу!
Репрезентативци Босне и Херцеговине вечерас су у Тренинг кампу "ФК Сарајево" у Бутмиру обавили први тренинг пред квалификационе утакмице с Белгијом, коју ће играти 7. октобра у Сарајеву, те Естонијом три дана касније у Талину.

Селектор репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић је изјавио како је, након повреда неколико важних играча у бх. тиму, најважније припремити преостале играче за предстојеће мечеве.

"Сви играчи, осим Колашинца и Сушића, стигли су, а њих двојица долазе са један сат. Сви остали су на тренингу. Осим три повријеђена, Пјанића, Шимуновића и Прцића. Имамо ли замјену за Пјанића? Немамо. Такав играћ се тешко нађе... Имамо неке друге интересантне солуције. Велика је штета да се и Јозо повриједио. Мислили смо да се ради о баналнијој повреди, али је озбиљнија. Сигурно да нам ремети један дио плана и оних опција за суботу, али имамо на располагању 22 играча и вјеру у њих да их спремимо на најбољи начин", рекао је Баждаревић.

Нагласио је да су фудбалери Белгије професионалци и да не треба очекивати опуштање.

"Сви знате о каквој се репрезентацији ради. Ради се о великим професионалцима. Долазе с циљем да побиједе. Да ли ће бити опуштања, ја не вјерујем. Они су се пласирали, може бити ту и тамо. Најважније је како ћемо ми функциоирати. Али ми желимо побједу и добру утакмицу. То мора урадити спремна екипа. То треба бити једна изузетна екипа која ће заједнички остварити повољан резултат у суботу", додао је селектор.

Тренингу, због повреда, нису присуствовали Миралем Пјанић и Сањин Прцић, умјесто су за предстојеће мечеве позвани Немања Билбија и Харис Медуњанин.

Такође, ни Јозо Шимуновић, штопер Селтика, неће дебитовати за репрезентацију Босне и Херцеговине, ни у предстојећој утакмици с Белгијом. Шимуновић повријеђен и није могао доћи на окупљање репрезентативаца БиХ.

Фудбалска репрезентација БиХ 7. октобра у Сарајеву играће против Белгије, а три дана касније у Талину бити гост Естоније. За пласман у бараж за Мундијал ”Русија 2018.”, Баждаревићевим изабраницима потребан је максималан број бодова, односно двије побједе.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар