SP - Baždarević: Želimo pobjedu i dobru utakmicu!

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević izjavio kako je, nakon povreda nekoliko važnih igrača u bh. timu, najvažnije pripremiti preostale igrače za predstojeće mečeve.

Fudbal 02.10.2017 | 21:15
SP - Baždarević: Želimo pobjedu i dobru utakmicu!
Reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su u Trening kampu "FK Sarajevo" u Butmiru obavili prvi trening pred kvalifikacione utakmice s Belgijom, koju će igrati 7. oktobra u Sarajevu, te Estonijom tri dana kasnije u Talinu.

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je izjavio kako je, nakon povreda nekoliko važnih igrača u bh. timu, najvažnije pripremiti preostale igrače za predstojeće mečeve.

"Svi igrači, osim Kolašinca i Sušića, stigli su, a njih dvojica dolaze sa jedan sat. Svi ostali su na treningu. Osim tri povrijeđena, Pjanića, Šimunovića i Prcića. Imamo li zamjenu za Pjanića? Nemamo. Takav igrać se teško nađe... Imamo neke druge interesantne solucije. Velika je šteta da se i Jozo povrijedio. Mislili smo da se radi o banalnijoj povredi, ali je ozbiljnija. Sigurno da nam remeti jedan dio plana i onih opcija za subotu, ali imamo na raspolaganju 22 igrača i vjeru u njih da ih spremimo na najbolji način", rekao je Baždarević.

Naglasio je da su fudbaleri Belgije profesionalci i da ne treba očekivati opuštanje.

"Svi znate o kakvoj se reprezentaciji radi. Radi se o velikim profesionalcima. Dolaze s ciljem da pobijede. Da li će biti opuštanja, ja ne vjerujem. Oni su se plasirali, može biti tu i tamo. Najvažnije je kako ćemo mi funkcioirati. Ali mi želimo pobjedu i dobru utakmicu. To mora uraditi spremna ekipa. To treba biti jedna izuzetna ekipa koja će zajednički ostvariti povoljan rezultat u subotu", dodao je selektor.

Treningu, zbog povreda, nisu prisustvovali Miralem Pjanić i Sanjin Prcić, umjesto su za predstojeće mečeve pozvani Nemanja Bilbija i Haris Medunjanin.

Takođe, ni Jozo Šimunović, štoper Seltika, neće debitovati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ni u predstojećoj utakmici s Belgijom. Šimunović povrijeđen i nije mogao doći na okupljanje reprezentativaca BiH.

Fudbalska reprezentacija BiH 7. oktobra u Sarajevu igraće protiv Belgije, a tri dana kasnije u Talinu biti gost Estonije. Za plasman u baraž za Mundijal ”Rusija 2018.”, Baždarevićevim izabranicima potreban je maksimalan broj bodova, odnosno dvije pobjede.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar