Марко Баша "одсвирао" крај?!

Репрезентативац Црне Горе, некада У-21 вицешампион Европе са СЦГ, близу је одлуке да фудбалу каже "збогом".

Фудбал 03.10.2017 | 13:00
Марко Баша "одсвирао" крај?!
Када се летос после шест лепих година растао са Лилом, мислило се да је дошло до засићења на релацији заменик капитена - клуб. Када су се помињали Лацио, Штутгарт, у једном тренутку чак и Црвена звезда, тражио је време да добро размисли.

И размислио је - према писању подгоричких "Дневних новина", Марко Баша је близу одлуке да заврши каријеру професионалног фудбалера.

Бивши фудбалер ОФК Београда (2000-2005), Ле Мана (2005-2008) и московске Локомотиве (2008-2011) одлучио се на одмор, а највероватније и на фудбалску "пензију", из породичних разлога. Његова ћерка у Београду је кренула у основну школу, па штопер који је 37 пута носио дрес Црне Горе није желео да се сели.

То је покушала да искористи Звезда, али није успела, упркос томе што су Баша и генерални директор црвено-белих Звездан Терзић повезани од најранијих фудбалских дана бившег младог репрезентативца Србије и Црне Горе.

Баша је пут пуне афирмације започео управо у селекцији до 21 године (Ивановић, Бишевац, Лазовић, Миловановић), са којом је на Европском првенству у Немачкој 2004. дошао до финала.

Потом је забележио три наступа за "А" тим СЦГ, а иако је рођен у Трстенику, касније се определио за дрес Црне Горе, која га је први пут звала 2007, али је за њу дебитовао тек марта 2009.

Од "соколова" ће се, према свему судећи, опростити на ружан начин, пошто је у победи над Јерменијом (4:1) у јуну ове године одбио да седи на клупи за резерве. После тога га селектор Љубиша Тумбаковић више није стављао на списак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

црногорац

03.10.2017 14:08

Ни као цовјек ни као фудбалер ниста посебно.

ОДГОВОРИТЕ