Marko Baša "odsvirao" kraj?!

Reprezentativac Crne Gore, nekada U-21 vicešampion Evrope sa SCG, blizu je odluke da fudbalu kaže "zbogom".

Fudbal 03.10.2017 | 13:00
Marko Baša "odsvirao" kraj?!
Kada se letos posle šest lepih godina rastao sa Lilom, mislilo se da je došlo do zasićenja na relaciji zamenik kapitena - klub. Kada su se pominjali Lacio, Štutgart, u jednom trenutku čak i Crvena zvezda, tražio je vreme da dobro razmisli.

I razmislio je - prema pisanju podgoričkih "Dnevnih novina", Marko Baša je blizu odluke da završi karijeru profesionalnog fudbalera.

Bivši fudbaler OFK Beograda (2000-2005), Le Mana (2005-2008) i moskovske Lokomotive (2008-2011) odlučio se na odmor, a najverovatnije i na fudbalsku "penziju", iz porodičnih razloga. Njegova ćerka u Beogradu je krenula u osnovnu školu, pa štoper koji je 37 puta nosio dres Crne Gore nije želeo da se seli.

To je pokušala da iskoristi Zvezda, ali nije uspela, uprkos tome što su Baša i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić povezani od najranijih fudbalskih dana bivšeg mladog reprezentativca Srbije i Crne Gore.

Baša je put pune afirmacije započeo upravo u selekciji do 21 godine (Ivanović, Biševac, Lazović, Milovanović), sa kojom je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2004. došao do finala.

Potom je zabeležio tri nastupa za "A" tim SCG, a iako je rođen u Trsteniku, kasnije se opredelio za dres Crne Gore, koja ga je prvi put zvala 2007, ali je za nju debitovao tek marta 2009.

Od "sokolova" će se, prema svemu sudeći, oprostiti na ružan način, pošto je u pobedi nad Jermenijom (4:1) u junu ove godine odbio da sedi na klupi za rezerve. Posle toga ga selektor Ljubiša Tumbaković više nije stavljao na spisak.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

crnogorac

03.10.2017 14:08

Ni kao covjek ni kao fudbaler nista posebno.

ODGOVORITE