Ништа од дебија Шимуновића за "змајеве"!

Јозо Шимуновић, штопер Селтика неће дебитовати за фудбалску репрезентацију Босне и Херцеговине ни у предстојећој утакмици са Белгијом.

Фудбал 03.10.2017 | 12:00
Ништа од дебија Шимуновића за "змајеве"!
Шимуновић је опет повријеђен и неће доћи на окупљање репрезентативаца БиХ заказано на Илиџи. Доктору Реуфу Карабегу је доставио и љекарске налазе који то потврђују, истакли су агенцији "Анадолија" из стручног штаба "змајева".

"За сусрете против Белгије и Естоније смо остали и без Јозе Шимуновића који је повриједио вањску наткољеницу ложе. Селектор Баждаревић и ја смо разговарали са његовим доктором и од њега смо добили на увид сву документацију о стању повреде, налазе и снимак магнетне резонанце, гдје се врло јасно види руптура мишића вањске ложе и хематом дужине четири центиметра", рекао је доктор Карабег.

Шимуновић је боравио са репрезентативцима БиХ на припремама за утакмице Групе Х квалификација за Свјетско првенство ”Русија 2018” одигране 31. августа са Кипром у Никозији (2:3) и 3. септембра у португалском Фару са Гибралтаром (4:0).

Селектор БиХ Мехмед Баждаревић, иако је најављивао, није га послао у игру ни у једном од споменутих мечева, како је касније речено, "због повреде".

Иначе, Шимуновић је одлучио играти за БиХ након што је наступао за Хрватску.

Уочи сусрета са "црвеним ђаволима" ово је трећи проблем за селектора Баждаревића и његове сараднике у стручном штабу. Прије Шимуновића, због повреда су "отпали" Миралем Пјанић и Сањин Прцић, умјесто којих су на окупљање позвани Харис Медуњанин и Немања Билбија.

Фудбалска репрезентација БиХ 7. октобра у Сарајеву играће против Белгије, те три дана касније у Талину бити гост Естоније. За пласман у бараж за Мундијал Баждаревићевим изабраницима потребан је максималан број бодова, односно двије побједе.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар