Ništa od debija Šimunovića za "zmajeve"!

Jozo Šimunović, štoper Seltika neće debitovati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine ni u predstojećoj utakmici sa Belgijom.

Fudbal 03.10.2017 | 12:00
Ništa od debija Šimunovića za "zmajeve"!
Šimunović je opet povrijeđen i neće doći na okupljanje reprezentativaca BiH zakazano na Ilidži. Doktoru Reufu Karabegu je dostavio i ljekarske nalaze koji to potvrđuju, istakli su agenciji "Anadolija" iz stručnog štaba "zmajeva".

"Za susrete protiv Belgije i Estonije smo ostali i bez Joze Šimunovića koji je povrijedio vanjsku natkoljenicu lože. Selektor Baždarević i ja smo razgovarali sa njegovim doktorom i od njega smo dobili na uvid svu dokumentaciju o stanju povrede, nalaze i snimak magnetne rezonance, gdje se vrlo jasno vidi ruptura mišića vanjske lože i hematom dužine četiri centimetra", rekao je doktor Karabeg.

Šimunović je boravio sa reprezentativcima BiH na pripremama za utakmice Grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” odigrane 31. avgusta sa Kiprom u Nikoziji (2:3) i 3. septembra u portugalskom Faru sa Gibraltarom (4:0).

Selektor BiH Mehmed Baždarević, iako je najavljivao, nije ga poslao u igru ni u jednom od spomenutih mečeva, kako je kasnije rečeno, "zbog povrede".

Inače, Šimunović je odlučio igrati za BiH nakon što je nastupao za Hrvatsku.

Uoči susreta sa "crvenim đavolima" ovo je treći problem za selektora Baždarevića i njegove saradnike u stručnom štabu. Prije Šimunovića, zbog povreda su "otpali" Miralem Pjanić i Sanjin Prcić, umjesto kojih su na okupljanje pozvani Haris Medunjanin i Nemanja Bilbija.

Fudbalska reprezentacija BiH 7. oktobra u Sarajevu igraće protiv Belgije, te tri dana kasnije u Talinu biti gost Estonije. Za plasman u baraž za Mundijal Baždarevićevim izabranicima potreban je maksimalan broj bodova, odnosno dvije pobjede.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar