АТП: Џумхур 36. рекет планете!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур четврту недјељу узастопно биљежи најбољи пласман у каријери на АТП листи.

Тенис 02.10.2017 | 17:30
АТП: Џумхур 36. рекет планете!
Двадесетпетогодишњи Сарајлија је од данас 36. рекет планете пошто је у односу на претходни понедјељак напредовао за четири позиције сакупивши 1.191 поен.

У посљедња два мјесеца, Дамир је напредовао за чак 51. мјесто након што је освојио прву АТП титулу у руском Санкт Петербургу, а имао и пласман у финале у америчком Винстон-Салему, те полуфиналима у мексичком Лос Кабосу и кинеском Шенжену, уз пласман у треће коло на УС Опену.

Прилику да додатно поправи пласман и настави с врхунским резултатима Џумхур ће имати ове седмице на турниру из АТП 500 серије у Пекингу на којем ће учествовати 32 тренутно најбоља играча свијета.

На старту турнира Џумхур ће у уторак играти против Бугарина Григора Димитрова, осмог играча на АТП листи. Напредак на АТП листи забиљежили су и Алдин Шеткић, Мирза Башић и Томислав Бркић.

Шеткић је такође остварио најбољи ренкинг у каријери пласманом на 171. мјесто. Башић је бољи за два мјеста и налази се на 186. позицији, док је Бркић напредовао 10 мјеста и налази се на 258. позицји.

Међу 10 најбојих тенисера свијета није било промјена, води Шпанац Рафаел Надал, испред Швајцарца Роџера Федерера и Британца Ендија Мареја. Најбољи српски играч Новак Ђоковић је на шестој позицији.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар