ATP: Džumhur 36. reket planete!

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur četvrtu nedjelju uzastopno bilježi najbolji plasman u karijeri na ATP listi.

Tenis 02.10.2017 | 17:30
ATP: Džumhur 36. reket planete!
Dvadesetpetogodišnji Sarajlija je od danas 36. reket planete pošto je u odnosu na prethodni ponedjeljak napredovao za četiri pozicije sakupivši 1.191 poen.

U posljednja dva mjeseca, Damir je napredovao za čak 51. mjesto nakon što je osvojio prvu ATP titulu u ruskom Sankt Peterburgu, a imao i plasman u finale u američkom Vinston-Salemu, te polufinalima u meksičkom Los Kabosu i kineskom Šenženu, uz plasman u treće kolo na US Openu.

Priliku da dodatno popravi plasman i nastavi s vrhunskim rezultatima Džumhur će imati ove sedmice na turniru iz ATP 500 serije u Pekingu na kojem će učestvovati 32 trenutno najbolja igrača svijeta.

Na startu turnira Džumhur će u utorak igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, osmog igrača na ATP listi. Napredak na ATP listi zabilježili su i Aldin Šetkić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić.

Šetkić je takođe ostvario najbolji renking u karijeri plasmanom na 171. mjesto. Bašić je bolji za dva mjesta i nalazi se na 186. poziciji, dok je Brkić napredovao 10 mjesta i nalazi se na 258. pozicji.

Među 10 najbojih tenisera svijeta nije bilo promjena, vodi Španac Rafael Nadal, ispred Švajcarca Rodžera Federera i Britanca Endija Mareja. Najbolji srpski igrač Novak Đoković je na šestoj poziciji.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar