Управни одбор о повећању акциза

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ разматраће данас Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, те нацрте закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања и о уплатама на јединствени рачун и расподјелу прихода.

Босна и Херцеговина 02.10.2017 | 08:52
Управни одбор о повећању акциза
Управни одбор одржаће данас у Бањалуци двије сједнице, а на првој ће бити разматране одлуке о утврђивању привремених коефицијента за расподјелу средстава са Јединственог рачуна за период јули-септембар, те приједлог привремених поравнања међу ентитетима.

На дневном реду те сједнице је и информација о стању и активностима УИО за прво полугодиште ове године и буџетском плану за 2018. годину, као и низ правилника из области рада УИО, саопштено је из Управног одбора УИО.

Дневним редом друге сједнице предвиђено је разматрање Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о акцизама у БиХ, те нацрта закона о измјенама и допунама закона о систему индиректног опорезивања, те уплатама на Јединствени рачун и расподјелу прихода.

Подсјећамо, уколико закон добије подршку Савјета министара БиХ то ће бити пети пут да Парламентарна скупштина БиХ расправља о сету закона којим је предвиђено повећање акциза на нафту и нафтне деривате.

Иначе, један од услова за добијање друге транше средстава из кредита ММФ-а је усвајање сета закона о повећању акциза на нафту и нафтне деривате. Међународна заједница не одустаје од овог захтјева и извјесно да нема намјеру ни одустати.

Усвајањем акциза условљена су и средства у вриједности од неколико стотина милиона евра, а која је БиХ добила за четири инфраструктурна пројекта. Ријеч је о средствима која су претходно била условљена усвајањем Уговора о приступању транспортној заједници.

Извор: Клиx

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

арт

02.10.2017 07:26

КРЕДИТИ И САМО КРЕДИТИ.ПА добро Моземо ли И иста радити или бити само паразити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

02.10.2017 07:53

Не можемо, све док власт чине људи који слушаје стране инструкције. Окупација, протекторат, дужничко ропство, прање пара, намјештени тендери, надуване фактуре, повлашћени што не плаћају порезе, трансферне цијене, политичко судство, страначки протекционизам...

Name

разумио

02.10.2017 07:55

Замислите ово: Сваки пут када се закљуцате у своја цетири зида и помислите конацно сам свој на своме, уоците да за трпезаријским столом сједи мр. Инцко. Инцко гледа како кухате руцак, како перете зубе итд. Слицноје и са акцизама - оне се морају усвојити, силом или милом. БиХ је једна пропала земља.

Name

МУНГОС

02.10.2017 07:31

КО ГЛАСАО ЗА АКЦИЗЕ РУКЕ МУ СЕ ОСУШИЛЕ А ДЈЕЦИ МУ НОГЕ ИЗ КОНТЕЈНЕРА ЗА СМЕЋЕ ВИСИЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брат Ђуро

02.10.2017 08:50

Донијети закон по којем ће сваки грађанин сваки дан обавезно уплаћивати по двије марке у сваки буџет који постоји у БиХ. КАКВЕ СМО ПРОКЛЕТИЊЕ ИЗАБРАЛИ И ТО ЈЕ МАЛО. Три бога, три предсједника, три субјекта у држави, три језика, три хиљаде харача, 30 000 утјеривача харача. Да нам се држава зове Кина било би превише. Још мало па ће и број становника бити 3. Остаће само предсједници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д.д

02.10.2017 10:23

ре Ђуро- Браво за коментар

Name

Хамдо

03.10.2017 13:15

Баш кад спомену,можда се ово бог игра с нама и на неки свој начин вам каже да више од једног бога неможе постојати,јер ево,гдје је год више сила које се питају ту влада хаос,и није функционално

Name

Семберац

02.10.2017 12:04

Акцизе, него шта, има народ још у штеку. Погледајте само гужве на путевима. Не иду та возила на сунцеву енергију.

ОДГОВОРИТЕ