Upravni odbor o povećanju akciza

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH razmatraće danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, te nacrte zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i o uplatama na jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Bosna i Hercegovina 02.10.2017 | 08:52
Upravni odbor o povećanju akciza
Upravni odbor održaće danas u Banjaluci dvije sjednice, a na prvoj će biti razmatrane odluke o utvrđivanju privremenih koeficijenta za raspodjelu sredstava sa Jedinstvenog računa za period juli-septembar, te prijedlog privremenih poravnanja među entitetima.

Na dnevnom redu te sjednice je i informacija o stanju i aktivnostima UIO za prvo polugodište ove godine i budžetskom planu za 2018. godinu, kao i niz pravilnika iz oblasti rada UIO, saopšteno je iz Upravnog odbora UIO.

Dnevnim redom druge sjednice predviđeno je razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, te nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, te uplatama na Jedinstveni račun i raspodjelu prihoda.

Podsjećamo, ukoliko zakon dobije podršku Savjeta ministara BiH to će biti peti put da Parlamentarna skupština BiH raspravlja o setu zakona kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu i naftne derivate.

Inače, jedan od uslova za dobijanje druge tranše sredstava iz kredita MMF-a je usvajanje seta zakona o povećanju akciza na naftu i naftne derivate. Međunarodna zajednica ne odustaje od ovog zahtjeva i izvjesno da nema namjeru ni odustati.

Usvajanjem akciza uslovljena su i sredstva u vrijednosti od nekoliko stotina miliona evra, a koja je BiH dobila za četiri infrastrukturna projekta. Riječ je o sredstvima koja su prethodno bila uslovljena usvajanjem Ugovora o pristupanju transportnoj zajednici.

Izvor: Klix

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

art

02.10.2017 07:26

KREDITI I SAMO KREDITI.PA dobro Mozemo li I ista raditi ili biti samo paraziti .

ODGOVORITE
Name

Draganče

02.10.2017 07:53

Ne možemo, sve dok vlast čine ljudi koji slušaje strane instrukcije. Okupacija, protektorat, dužničko ropstvo, pranje para, namješteni tenderi, naduvane fakture, povlašćeni što ne plaćaju poreze, transferne cijene, političko sudstvo, stranački protekcionizam...

Name

razumio

02.10.2017 07:55

Zamislite ovo: Svaki put kada se zakljucate u svoja cetiri zida i pomislite konacno sam svoj na svome, uocite da za trpezarijskim stolom sjedi mr. Incko. Incko gleda kako kuhate rucak, kako perete zube itd. Slicnoje i sa akcizama - one se moraju usvojiti, silom ili milom. BiH je jedna propala zemlja.

Name

MUNGOS

02.10.2017 07:31

KO GLASAO ZA AKCIZE RUKE MU SE OSUŠILE A DJECI MU NOGE IZ KONTEJNERA ZA SMEĆE VISILE.

ODGOVORITE
Name

brat Đuro

02.10.2017 08:50

Donijeti zakon po kojem će svaki građanin svaki dan obavezno uplaćivati po dvije marke u svaki budžet koji postoji u BiH. KAKVE SMO PROKLETINJE IZABRALI I TO JE MALO. Tri boga, tri predsjednika, tri subjekta u državi, tri jezika, tri hiljade harača, 30 000 utjerivača harača. Da nam se država zove Kina bilo bi previše. Još malo pa će i broj stanovnika biti 3. Ostaće samo predsjednici.

ODGOVORITE
Name

d.d

02.10.2017 10:23

re Đuro- Bravo za komentar

Name

Hamdo

03.10.2017 13:15

Baš kad spomenu,možda se ovo bog igra s nama i na neki svoj način vam kaže da više od jednog boga nemože postojati,jer evo,gdje je god više sila koje se pitaju tu vlada haos,i nije funkcionalno

Name

Semberac

02.10.2017 12:04

Akcize, nego šta, ima narod još u šteku. Pogledajte samo gužve na putevima. Ne idu ta vozila na suncevu energiju.

ODGOVORITE